İŞKUR'da TYP Personel Alımı İlanı Yayımlandı-İşte Başvurusu

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden TYP personel alımı ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilanda mezuniyet ve yaş şartı olmadan personel alımı yapılacağına yer verildi.

İŞKUR'da TYP Personel Alımı İlanı Yayımlandı-İşte Başvurusu

TYP personel alımı ilanı yayımlandı.

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Duyuruda, toplum yararına çalışma programı kapsamında Erzincan şehrine personel alımı yapılacağına yer verildi. Sınavsız, yaş şartı olmadan yapılan TYP personel alımında başvurular bugün başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda TYP personel alımı başvuru detaylarına yer verdik.

TYP NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde kamu kurumlarının geçici olarak yaptığı personel alımıdır. 

İŞKUR 'DA YAYIMLANDI

İŞKUR TYP ilanları kısmına baktığımızda 1 ilanın yayımlandığı ve 50 personel alımı yapılacağına yer verildi. Erzincan il Özel İdaresi bünyesine yapılan 50 işçi alımında personellerin uygulama alanı Vadi ve dere ıslahı  olarak açıklandı.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

TYP başvuru şartları şu şekilde:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

TYP ilanlarında ikamet şartı vardır.  O Şehirde yaşayanlar ilana başvuru yapabilir.

BAŞVURU ŞEKLİ

İlana başvurular İŞKUR resmi internet adresi üzerinden alınacak. Başvuru için aşağıdaki adımları takip edin.

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada iş arayan kısmından kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda, aşağıdaki adımları takip edin ve İŞKUR TYP ilanları kısmına gidin:

Son olarak TYP ilanları kısmı karşınıza çıkacak. Burada ARA tusuna basın. Son olarak TYP numaranısına tıklayarak başvurunuzu yapın.

DİĞER İLLERE DE ALIM OLACAK

Korona nedeniyle ertelenen TYP ilanları yayımlanmaya başlayacak. Diğer iller için de ilanlar gelecek. İlanlar geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN