İl Sağlık Müdürlüklerine Sınavsız 280 Personel Alımı-İşte İŞKUR TYP Başvurusu

İŞKUR üzerinden art arda duyurular yayımlandı. Yayımlanan duyurularda Şanlıurfa, Antalya ve Adıyaman İl Sağlık Müdürlükleri bünyesine 280 personel alımı yapılacağına yer verildi.

İl Sağlık Müdürlüklerine Sınavsız 280 Personel Alımı-İşte İŞKUR TYP Başvurusu

İŞKUR'dan 280 TYP personel alımı.

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden 3  duyuru yayımlandı. Art arda yayımlanan duyurularda İstanbul, Şanlıurfa ve Antalya İl Sağlık Müdürlükleri bünyesine mezuniyet şartı olmadan TYP personeli alımı yapılacağına yer verildi. İl Sağlık Müdürlükleri bünyesine 3 şehirde yapılan personel alımında adaylar kamuda geçici olarak istihdam edilecek. 

TYP NEDİR?

Türkiye İş Kurumu aracılığıyla kamu kurumlarına işçi alımı yapılmaktadır. Yapılan personel alımında adaylar geçici olarak istihdam ediliyor. En fazla 9 aya kadar çalışan adaylar, çalışma süresince asgari ücret kadar ödeme alacak. İlana başvuru yapacak adaylarda aşağıdaki başvuru şartları aranır:

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),
  • 2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ yönünde düzenleme yapılmıştır.
  • 2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.
  • TYP personel alımı yapılan şehirde ikamet ediyor olmak.

3 ŞEHRE ALIM YAPILIYOR

İŞKUR 'daki ilanlara baktığımızda Şanlıurfa, Adıyaman ve Antalya şehirlerine alım yapıldığı görüldü:

BAŞVURU ŞEKLİ

İlana müracaat edecek adayların aşağıdaki adımları izleyerek başvurusunu yapması gerekmektedir:

https://esube.iskur.gov.tr/

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Daha sonra açılan sayfada İŞ ARAYAN kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın üst menüsünde bulunan ONLİNE İŞLEMLER linkine tıklayın ve İş arayan kısmından TOPLUM YARARINA PROGRAMLAR kısmına gidin. Bu sayfada SEÇ yazan yerin altında bulunan numaranın üstüne tıklayın ve ilana başvuru yapın.

Bu illerin yanı sıra İzmir'e de alım yapılıyor. İzmir ilanları için başvurular bugün bitiyor (14 Aralık saat 23.59) Diğer illere de önümüzdeki günlerde personel alımı yapılacak.