3 Şehirde Hastanelere Şoför Alımı Başladı-İşte İŞKUR TYP Başvurusu

3 şehirdeki hastanelere ve 2 şehirdeki il çalışma müdürlüğüne şoför ve çevre temizliği personeli alımı yapılacağı açıklandı. İŞKUR üzerinden yapılan alımların başvuru bilgileri yazımızda.

3 Şehirde Hastanelere Şoför Alımı Başladı-İşte İŞKUR TYP Başvurusu

Hastanelere ve AÇSHB'ye çevre temizliği personeli ve şoför alınacak.

İŞKUR üzerinden duyurular yayımlandı. Toplum Yararına çalışma programı kapsamında yayımlanan ilanlarda, 4 şehirde İl Sağlık Müdürlüğü ve Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinde istihdam etmek üzere şoför ve çevre temizliği personeli alımı yapılacağına yer verildi. Ankara, Kütahya, Sakarya ve Trabzon'da bulunan müdürlüklere yapılacak işçi alımında adaylar, kurumlarda geçici olarak çalıştırılacak. Toplamda 550 şoför ve 23 çevre temizliği personeli alımı yapılacağına yer verildi. 

İlanlar yayımlandı. Takip için TIKLAYIN

TYP BAŞVURU ŞARTLARI

TYP kapsamında kamuya yapılan personel alımlarına başvuru yapacak adayların aşağıdaki başvuru genel koşullarını taşıması gerekmektedir:

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)
  • 2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ yönünde düzenleme yapılmıştır.
  • 2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

İLANLAR

İŞKUR üzerindne yapılacak personel alımları şuı şekilde:

BAŞVURU

İlanlara başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları takip ederek TYP personel alımına müracaat etmesi gerekiyor.

esube.iskur.gov.tr

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın.

Giriş yaptıktan sonra üst menüde ONLİNE İŞLEMLER yazan yere tıklayın. Daha sonra aşağıdaki adımları takip ederek TYP sayfasına gidin.

DİĞER İLLERE DE ALIM GELECEK: BAŞVURULAR BAŞLADIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN