2021'in İlk TYP Personel Alımı İlanı Yayımlandı: Sıra Diğer İllerde

İŞKUR üzerinden duyurular yayımlandı. Yayımlanan duyuruda TYP kapsamında personel alımı yapılacağına yer verildi.

2021'in İlk TYP Personel Alımı İlanı Yayımlandı: Sıra Diğer İllerde

2021 yılının ilk TYP lanı geldi: Sırada diğer iller var.

Türkiye İş Kurumu resmi internet sayfası üzerinden bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, toplum yararına çalışma programı Eskişehir'de Seyitgazi Kaymakamlığı bünyesine sınavsız mezuniyet şartsız personel alımı yapılacağına yer verildi. 2825 TL maaşla, asgari ücretle çalıştırılacak personeller, kaymakamlık bünyesinde 180 gün çalıştırılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

TYP ilanlarına başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),
  • 2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ yönünde düzenleme yapılmıştır.
  • 2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

2021'İN İLK İLANI

2021 yılının ilk TYP ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilan şu şekilde:

BAŞVURU

İlana başvurular esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden alınıyor. Esube sayfasına gidip giriş yaptıktan sonra üst menüde ONLİNE İŞLEMLER butonunu göreceksiniz. Bu ekrana tıklayın ve açılan sayfada İş Arayan kısmına tıklayın TOPLUM YARARINA PROGRAM kısmına gidin.

SIRA DİĞER İLLERDE

Bu ilanın yayımlanması ile diğer illerdeki kurumlara da personel alımı yapılacak.