2020'nin İlk TYP Personel Alımı İlanı İşkur'da Yayımlandı

2020 yılının ilk TYP personel alımı ilanı İŞKUR 'da yayımlandı. Yayımlanan ilanda 60 personel alınacağına yer verildi. Başvuru bilgileri , şartları ve başvuru sayfası haberimizde.

2020'nin İlk TYP Personel Alımı İlanı İşkur'da Yayımlandı

2020 yılının ilk TYP ilanı geldi.

Toplum Yararına rogram kapsamında Türkiye genelinde 30 binden fazla personel alımı yapılacak. Mezuniyet şartı olmadan yapılacak personel alımları için ilanlar bekleniyordu. Biz de Kamubulteni olarak 2020 yılı ilanlarının Şubat ayından itibaren yayımlanacağını yazmıştık. Şubat ayının ikinci haftasında 2020 yılının ilk TYP ilanı yayımlandı. 

SADECE İŞ HABERLERİ SAYFASI AÇILDI-- TIKLA VE KATILMA İSTEĞİNİ GÖNDER

Yayımlanan ilanda Çankırı 'ya personel alımı yapılacağına yer verildi. Toplamda 60 personel alımı için yayımlanan duyuruda , alınacak personellerin İçişleri Bakanlığı bünyesindeki İl Göç İdaresi 'nde istihdam edileceğine yer verildi.

İLANLAR

Yayımlanan duyurulara baktığımızda alınacak personellerin çevre temizliği kadrosunda istihdam edileceğine yer verildi. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

TYP personel alımlarına başvuru yapacaklarda aranan başvuru şartları şu şekilde;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

-  Kuruma kayıtlı ve işsiz olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

- AÖF ve AÖL hariç öğrenci olmamak.

- 2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

- Alımın yapıldığı şehir veya ilçede ikamet etmek.

BAŞVURU

İlana başvurular İŞKUR sayfasından yapılıyor. Başvuru yapmak için aşağıdaki adımları izleyin.

https://esube.iskur.gov.tr/

Linke tıklayın ve açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki resimde gösterilen adımları takip edin.

Bu ekranda TYP iş ilanı arama sayfası karşınıza çıkacak. ARA butonuna tıklayarak TYP ilanlarına bakabilir ve başvurunuzu yapabilirsiniz.

DİĞER İLLERİN TYP İLANLARI

Diğer illere de TYP kapsamında personel alınacak. Peki siz hangi şehre alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

TYP İLANLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN