2020 TYP Personel Alımında Maaş Şartı: O Adaylar Başvuramayacak

İŞKUR TYP personel alımı 2020 ilanlarında da maaş şartı yer alacak. Yeni TYP ilanlarında , evdekilerin geliri asgari ücretin 1.5 katının üstünde ise o adaylar başvuru yapamayacak.

2020 TYP Personel Alımında Maaş Şartı: O Adaylar Başvuramayacak

İŞKUR TYP personel alımında o şarta dikkat.

2020 TYP personel alımı için geri sayımda sona geliniyor. Mezuniyet şartı olmadan 81 şehre yapılacak sınavsız TYP personel alımında yeni bir şart getirilmişti.

OKULLARA YAPILAN TYP PERSONEL ALIMINDA YENİ ŞART

Eylül-Ekim aylarında 81 şehirde bulunan okullara yapılan TYP kapsamında personel alımı yapılmıştı. Yapılan personel alımında yeni bir şart getirilmişti. Şart şu şekildeydi:

"ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacak."

BU ŞART NE ANLAMA GELİYOR?

TYP kapsamında yapılacak personel alımında artık bu şart aranacak. 2020 TYP personel alımları için de bu şart aranacak.  2020 asgari ücret zammına göre hesaplandığında bir evde ikamet edenlerin gelirleri 3486 TL'nin üstündeyse bu kişiler TYP personel alımına başvuru yapamayacak.

Peki sizce bu şart olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

TYP ilanını bekleyenlerle bilgi alış verişi için: TIKLA KATIL

TYP personel alımında diğer şartlar şu şekilde;

- Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

- Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç).

- Alımın yapıldığı şehirde ikamet etmek.

TYP İLANLARI NE ZAMAN GELECEK?

İŞKUR TYP personel alımlarının bu ay içinde yayımlanmaya başlaması bekleniyor.  Yayımlanacak TYP ilanları ile bakanlıklara, belediyelere, valiliklere, il özel idarelerine, PTT müdürlüklerine hastanelere, il ve ilçe sağlık kuruluşlarına,  Bakanlıkların il ve ilçe müdürlüklerine, Adliyelere, Müftülüklere personel alımı yapılacak.

TYP İLANLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN