19 Şehirde Başvurular Başladı: Kamuya TYP Kapsamında Personel Alımı

Son dakika haberi: İŞKUR üzerinden yayımlanan duyurularda , farklı illerde kamuya TYP kapsamında personel alımı yapılacağına yer verildi. İnternet üzerinden yapılan TYP personel alımı başvurusunun detayları yazımızda.

19 Şehirde Başvurular Başladı: Kamuya TYP Kapsamında Personel Alımı

TYP personel alımı ilanı yayımlandı.

İŞKUR üzerinden yayımlanan duyurulada, farklı illerde kamuya TYP kapsamında işçi alımı yapılacağına yer verildi. Mezuniyet, yaş ve sınav şartı aranmadan yapılan işçi alımında başvuru bilgilerine kamubulteni.com olarak bu yazımızda yer verdik.

GEÇİCİ İŞÇİ ALIMI

TYP kapsamında kamu kurumları, geçici işçi alımları yapmaktadır. Alınan .işçiler , genelde noter ya da liste yöntemi ile seçilir. Seçimin yapılmasının ardından işçiler , kamu kurumlarında geçici olarak çalıştırılır. İşçilere çalıştıkları süre boyunca asgari ücret tutarında ödeme yapılır. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

TYP personel alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartları taşıması gerekmektedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • İŞKUR' a kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

GÜNCEL TYP İLANLARI - ALIM YAPILAN ŞEHİRLER

BAŞVURU

TYP kapsamında 19 şehre yapılan işçi alımlarına başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları izleyerek başvurusunu İŞKUR resmi internet adresi e sube kısmından yapması gerekmektedir.

esube.iskur.gov.tr adresine gidin. İŞKUR e sube resmi sayfasına gittikten sonra karşınıza çıkan ekranda İŞ ARAYAN girişi yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın üst menüsünde bulunan ONLİNE İŞLEMLER kısmına tıklayın ve aşağıdaki resimde gösterilen adımları takip ederek TYP başvuru sayfasına gidin.

DİĞER İLLER İÇİN TYP İLANI GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN