YKS Puanı ile Polis Memuru Alımı Yapılacak: İşte Ön Başvuru Ekranı

Lise mezunları arasından YKS'de TYT puanı ile polis memuru alımı yapılacak. Ön başvurular internet üzerinden başladı.

YKS Puanı ile Polis Memuru Alımı Yapılacak: İşte Ön Başvuru Ekranı

YKS ile polis alımı yapılacak. İşte başvuru şartları.

2021 yılı Yükskeöğretim Kurumları Sınavı'na girecek adaylar, TYT oturumundan aldıkları puan ile lise mezunları arasından yapılacak polis memuru alımına başvuru yapabilecek. PMYO'lara yapılacak polis alımı için başvurular Temmuz ayının sonunda en geç Ağustos ayında başlayacak.

PMYO'YA BAŞVURU İÇİN TYT ŞART

PMYO lise mezunu polis alımına başvuruda bulunabilmek için adayların YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumuna girmesi gerekmektedir. Bu oturuma giren adaylar, aldıkları ham puanla polisliğe başvuru yapacak. Polislik için 2018 yılında taban puan 260, 2019 yılında ise 250'ydi.

Kadın erkek polisler ve polis adayları ile bilgi alış verişi için TIKLAYIN

PMYO POLİSLİK YAŞ ŞARTI

PMYO polis alımına başvuruda bulunacak adaylarda aranan yaş şartı şu şekilde: "Sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak"

PMYO POLİSLİK BOY KİLO ŞARTI

PMYO polislik başvurusunda adaylardan istenen boy kilo şartı ise şu şekilde: "Erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır (Beden Kitle İndeksi 18.00-27.00 aralığında )"

TYT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar Temel Yeterlilik Testi'ne ÖSYM'den başvuru yapacak. 

http://ais.osym.gov.tr/

Linke tıklayın. Açılan sayfada 2021 YKS başvurusu kısmına tıklayın başvuru yap butonuna tıklayın. Daha sonra kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza YKS başvuru sayfası çıkacak. Burada tüm bilgilerinizi tam doldurun ve başvurunuzu yapın. Bşavuru yaptıktan sonra başvuru ücretini yatırmanız gerekmektedir. Başvurular 2 Mart tarihine kadar alınıyor. Ücreti yatırmak için son gün ise 3 Mart.

ÖSYM'de bilgileri güncel olmayanlar ise okudukları liseye ya da kendilerine en yakın liseye giderek başvurusunu yapabilir. 

POLİS ALIMI İLANINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN