Yeni Dönem Bekçi Alımı Tarihi İçin Önemli Gelişme

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2020 yılı bütçe sunumunu yaptı. Bütçe sunumunda bekçi alımı ile ilgili konuşan Bakan Soylu yeni alım hakkında bilgi vermedi. Yeni dönem alımı gecikecek gibi duruyor.

Yeni Dönem Bekçi Alımı Tarihi İçin Önemli Gelişme

2020 bekçi alımı gecikecek.

İçişleri Bakanlığı 'nın 2020 yılı bütçesi , Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda görüşüldü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada konuştu ve Bakanlığın 2020 yılı bütçesinin sunumunu yaptı.

Bakan Soylu, "2016 yılından bugüne kolluk personeli başına düşen vatandaş sayısı Emniyette 261’den 211’e, Jandarmada ise 121’den 92’ye düşmüş, tüm kolluk birimleri açısından 2016-2019 arasında personel başına düşen vatandaş sayısı yüzde 20 azalmış, 208’den 167’ye inmiştir. Personelde sayısının yanı sıra nitelik artışına da önem verdik, korucularımızın yaş ortalamasını 42’den 32’ye düşürdük ve korucularımızla ilgili attığımız adım da ilgili slaytta, yukarıdan aşağıya, özlük hakları dâhil, çalışma şartları dâhil olmak üzere net bir şekilde teker teker, madde madde ifade edilmiştir. Koruculuk tarihinde, özellikle 15 Temmuzdan sonra atılan adımların görülmemesi mümkün değildir. 2.248 koruyucumuzu da bir başka adım ortaya koyarak uzman erbaş olarak aldık ve buradaki hedefimizi de 5 bine çıkarmak istiyoruz. Profesyonelleşme oranlarında Jandarma ve Sahil Güvenlikte ortalama yüzde 15 artış sağladık, profesyonelleşme oranımız hâlen Jandarmada yüzde 72; Sahil Güvenlik Komutanlığımızda da yüzde 99,5’tur. 2020 hedefimiz ise Jandarmada yüzde 83; Sahil Güvenlikte de yüzde 100’e ulaşmaktır." 

BEKÇİ ALIMI

Bekçilik  ile ilgili de konuşan Bakan Soylu  "Bekçilerin geri gelmesinden herkes çok mutludur. Burada hedef sayımız 30 bindir. Hâlen 21.302 bekçimiz var. 8.242 bekçimizin de alım süreci devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

BEKÇİ ALIMINI BEKLEYENLER BU ADRESTE

İlanını bekleyenler bu sayfada >>  TIKLA KATIL

BEKÇİ ALIMI GECİKEBİLİR

2019 yılı bekçi alımlarında süreç devam ediyor. Sözlü mülakatlar geçtiğimiz ay yapıldı. Sözlü mülakatların yapılmasının ardından sonuçların açıklanması beklenmeye başladı. Sonuç tarihi henüz belli değil ancak önümüzdeki günlerde sonuçlar açıklanacak.

Bu alımın ardından 2020 yılı bekçi alımı için süreç başlayacak. Ancak Bakan Soylu 2020 yılı bekçi alımlarına açıklamasında değinmedi. Açıklamanın yapılmaması, yeni dönem bekçi alımnın biraz gecikeceği şeklinde yorumlandı. 

Bekçi alımlarının 2020 yılı ortalarına doğru yapılması bekleniyor.

BEKÇİ ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN