POMEM, PAEM, PMYO: Yeni Dönem Polis Alımı İçin İyi Haber

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine yapılacak polis alımı için yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz gün açıklanan yeni birim sonrası ilk detaylar belli oldu.

POMEM, PAEM, PMYO: Yeni Dönem Polis Alımı İçin İyi Haber

Yeni dönem polis alımı için sevindiren gelişme.

Polis olmak isteyen adayları ilgilenderen açıklama Süleyman Soylu'dan geldi. Bakan Soylu, Polis Arama Kurtarma biriminin açılış töreninde yaptığı açıklamada PAK bünyesine yapılacak polis alımına değindi. Emniyet Genel Müdürlüğü Gölbaşı Yerleşkesi'nde düzenlenen Polis Arama Kurtarma (PAK) Tanıtım Programı'nda konuşan Bakan Soylu, emniyet birimlerinin, jandarma arama kurtarma birimlerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve AFAD'ın afet anına çok önemli bir disiplin getirdiğini, PAK ile çalışmaların daha da disipline gireceğini söyledi. Bakan Soylu açıklamasında, "Dışarıda duran iki tır, dört tane de dorse var. Bunların oluşmasına Elazığ depreminde karar verdik. Vatandaşımıza hazır yemek ikram edecek bir aracımız hemen hazır. Şimdi bir öğünde on bin kişilik yemek verecek mobil aşevimiz var. Bir on binlik kapasiteyi de jandarmamız hazırlıyor. Elazığ depreminin akabinde Belediyeler Birliği'nden de rica etmiştik, onlar da hazırlıyor. Yani 30 bin kapasiteli mobil aşevini ülkemize kazandırmış olacağız." ifadelerini kullandı.

PAK'ın JAK sonrası hayalleri olduğunu söyleyen Bakan Soylu, "Allah'a şükürler olsun bu hayalimiz gerçekleşmiş oldu. Türk Polis Teşkilatı Vakfımızdan da çok büyük destek ve katkı görüyoruz. Eğer acil bir yerde devletin bütçesinden karşılayamayacağımız bir yatırım söz konusuysa sağ olsun Vakfımız karşılıyor." dedi.

PAK BÜNYESİNDEKİ PERSONEL SAYISI

2021 yılının afet eğitim yılı ilan edildiğini söyleyerek sözlerini sürdüren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘’Polis Arama Kurtarma birimi, afet yönetim stratejimizin bilinçli bir projesidir. Toplam 2240 personele eğitim verilmesini planladık ve şu ana kadar bin kişinin eğitimi tamamlandı.’’ dedi.

YENİ DÖNEM POLİS ALIMI

Bakan Soylu, PAEM ile alınan komiser yardımcılarının , POMEM ve PMYO ile alınan polis memurlarının meslek içinden PAK'a geçebileceğini bildirdi. Toplamda 2 bin 240 polisin PAK biirmine gönderilmesi sonrası yeni dönem polis alımının artırılacağı öğrenildi.  Kadın erkek polisler ve polis adayları ile bilgi alış verişinde bulunmak için TIKLAYIN

27. dönem POMEM 8 bin polis alımının ardından yeni dönem POMEM'de ve 2021 yılı PMYO polis alımında alım sayısının artırılması bekleniyor. Öte yandan PAEM alımında da bu durum gözönüne alınarak sayı artırılacak.

POLİS ALIMI İLANI GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN