Polis Okullarına En Az Lise Mezunu Kadın Erkek 2500 Polis Alımı Açıklaması

Polis okullarına 2500 öğrenci alınacak. Polis olarak yetiştirmek için yapılacak polis alımında başvurular hakkında açıklama geldi ve başvurunun ertelendiğine yer verildi.

Polis Okullarına En Az Lise Mezunu Kadın Erkek 2500 Polis Alımı Açıklaması

2500 polis alımı ertelendi.

2020 yılında PMYO 'ara 2500 polis alımı yapılacak. YKS oturumlarından TYT 'ye giren ve taban puanı geçen adaylar arasından yapılacak polis alımının iptal edileceği iddiaları ortaya atılmıştı. Ancak bu iddialar asılsızdır. 2020 yılı PMYO polis alımı iptal edilmedi sadece ertelendi.

Kadın erkek polislerle bilgi alış verişi için: TIKLA KATIL

YKS ETKİSİ

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ertelendi. Daha önce Haziran ayında yapılacağı açıklanan YKS , 1 ay ertelendi. 

Korona nedeniyle alınan erteleme kararına göre 2020 yılı Temel Yeterlilik Testi (TYT) 25 Temmuz 2020 günü yapılacak. Alan Yeterlilik Testi (AYT) 26 Temmuz sabah yapılacak. Yabancı Dil Testi (YDT) ise 26 Temmuz günü öğleden sonra yapılacak. 

PMYO polis alımına başvuru yapmak için ise adayların YKS oturumlarından TYT 'ye girmesi ve taban puanı alması gerekmektedir. TYT 'ye girecek adaylar, sonuçların açıklanmasının ardından polis alımına müracaat edebilecek.

2500 KADIN ERKEK POLİS ALINACAK

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Polis Meslek Yüksek Okulları bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından 2 bin 500 öğrenci alınacak. 250 'si kadın 2250 'si erkek olmak üzere alınacak toplam 2500 öğrenci , PMYO 'larda 2 yıl eğitim görecek. 2 yıllık eğitimin ardındna öğrenciler polis memuru olarak mezun olacak ve EGM bünyesinde göreve başlayacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

PMYO polis alımı başvuru şartları şu şekilde:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- Lise ve dengi okul mezunu olmak

- Erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır (Beden Kitle İndeksi 18.00-27.00 aralığında )

- TYT 'den  ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak (Taban puan 2018 yılında 260 , 2019 yılında ise 250 'ydi.)

- Sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,

YKS 'YE BAŞVURU YAPAMAYANLAR İÇİN YENİ BAŞVURU ALINACAK MI?

YKS 'ye başvurular geçtiğimiz aylarda yapılmıştı. Başvurusunu yapamayanlar için ise Mart ayında geç başvurular alınmıştı. ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre YKS için ek başvuru alınmayacak. Ancak başvuru yapamayan binlerce aday , ek başvuru hakkı tanınmasını istiyor. 

Siz de taleplerinizi iletmek için TIKLAYIN

POLİS ALIMI ERTELENDİ

2500 polis alımı , YKS 'nin ertelenmesi nedeniyle ertelendi. Ağustos ayının ilk günlerinde başvuruların başlaması planlanıyordu. Ancak YKS 'nin ertelenmesi sornası başvuruların Ağustos ayının son günlerinde ya da Eylül ayının ilk günlerinde alınması bekleniyor.

POLİS ALIMI DUYURUSU GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN