Polis Okullarına 2500 Polis Alımında Taban Puan

2020 yılında polis okullarına en az lise mezunu adaylar arasından 2 bin 500 polis alımı yapılacak. Polis alımında TYT taban puanın düşürülmesi talebi yoğun şekilde artmaya başladı. Peki TYT taban puanı kaç olacak? Başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar.

Polis Okullarına 2500 Polis Alımında Taban Puan

Polis okullarına lise mezunu 2500 polis alımında taban puan.

2020 yılında Polis Meslek yükske Okulları 'na lise mzunu adaylar arasından 2 bin 500 kadın erkek polis alımı yapılacak. Üniversitelere giriş sınavı olan YKS'nin ilk oturumundan alınacak puan ile polis alımına başvuru yapılacak.

KADIN ERKEK KONTENJAN DAĞILIMI

PMYO polis alımında kadın adaylar arasından 250 , erkek adaylar arasından ise 2250 polis alımı yapılmaktadır. Toplamda 2500 polis alınır. 

BAŞVURU ŞARTLARI

PMYO 'lara yapılacak 2 bin 500 kadın polis alımında başvuru genel şartları şu şekilde olacak:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- Lise ve dengi okul mezunu olmak

- Erkekler için en az 167 cm, kadınlar için en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır (Beden Kitle İndeksi 18.00-27.00 aralığında )

- Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin; Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak, Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.

- Eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi itibarıyla bir siyasî partiye veya siyasî parti kollarına üye bulunmamak.

- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

- Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

- Sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,

YKS PUANI İLE

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 'nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 'nden alınacak puan ile polis alımına başvuru yapılacak.2018 yılında TYT ham puanı 260 olarak istenmişti.

2019 yılında ise TYT ham puanı 250 olarak açıklandı.

PUAN DÜŞÜRÜLSÜN TALEBİ

Koronavirüs nedeniyle lise son sınıf öğrenciler okulda ders göremedi ve psikolojik olarak sınava tam hazır hissedemiyor. Kamubulteni.com 'a yoğun şekilde mesaj atan adaylar,  polis alımında TYT baraj puanının düşürülmesini istiyor. 

Lisans mezunları için YKS baraj puanının 180 'den 170 'e düşmesi sonrası PMYO polis alımında da puanın düşürülebileceği bildiriliyor. On binlerce aday, TY ham puanının düşmesini istiyor. Siz de ankete katılmak için TIKLAYIN

TYT VE İLAN NE ZAMAN?

2020 yılı YKS 'nin ilk oturumu TYT 27 Haziran 2020 günü yapılacak. TYT sonuçları ise 28 Temmuz 2020 günü açıklanacak. Sınav sonuçlarını naçıklanmasının ardından Ağustos ayında polis alımı ilanı gelecek. İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN