PÖH ve Polis Olmak İsteyenler Dikkat: Tarihler Verildi ve Uyarı Geldi

Polis ve PÖH olmak isteyenleri ilgilendiren önemli bir uyarı geldi. Yayımlanan uyarıda POMEM polis alımı başvurusunda istenecek KPSS için başvuru tarihlerinin belli olduğuna yer verildi. İşte polis alımında son bilgiler, beklenen ilan tarihi ve KPSS etkisi.

PÖH ve Polis Olmak İsteyenler Dikkat: Tarihler Verildi ve Uyarı Geldi

Polis olmak isteyenler dikkat: Kritik tarihler açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis olmak isteyenleri ilgilendiren açıklama geçtiğimiz gün geldi. Yüz binlerce adayı ilgilendiren açıklamada 2020 yılı KPSS tarihlerine yer verildi. 

KPSS 'YE GİRİN

Polis Akademisi, her sene Polis Meslek Eğitim Merkezleri bünyesine en az ön lisans mezunu adaylar arasından polis alımı yapıyor. POMEM 'lere yapılan polis alımında adaylardan KPSS şartı istenmektedir. Yapılan son dakika açıklamasında ise polis olmak isteyenlerin KPSS sınavlarına girmesi gerektiği, sınavlardan baraj puanı geçenlerin önümüzdeki dönem yapılacak polis alımına başvuru yapabileceği bildirildi.

Lisans mezunları için KPSS başvuru ve sınav tarihleri şu şekilde:

2020-KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ)

Sınav tarihi: 06.09.2020

2020-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 1. gün

Sınav tarihi: 12.09.2020

2020-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 2. gün

Sınav tarihi: 13.09.2020

2020-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT)

Sınav tarihi: 20.09.2020

ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre KPSS lisans başvuruları 30 Haziran ile 13 Temmuz tarihleri arasında alınacak.

Ön Lisans KPSS

2020 yılı KPSS Ön Lisans sınavı 25 Ekim 2020 günü tek oturum şeklinde yapılacak. Başvurular ise 21 Ağustos 2020 ile 2 Eylül 2020 tarihleri arasında alınacak

PÖH OLMAK İSTEYENLER DİKKAT

Bakan Soylu, polis özel harekat olmak isteyenlere KPSS 'ye girmeleri , KPSS puanı ile POMEM 'lere başvuru yapmasını istedi. Açıktan özel harekat alımları sonlandırıldı. Özel harekat polisi olmak isteyenlerin polsi memuru olması gerektiğini ifade eden Bakan Soylu, polis olduktan sonra meslek içi yapılacak PÖH alımları ile adayların özel harekat branşıan geçebileceğini söyledi. 

Kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi ve ilan takibi için TIKLAYIN

POMEM POLİS ALIMINDA KPSS ŞARTI

POMEM 'lere polis alımı lisans ve ön lisans mezunu adaylar arasından KPSS puanına göre yapılmaktadır. Adaylar , KPSS'den aldıkları puan ile başvuru yapar ve sonraki seçim aşamalarına katılır. Lisans için KPSS şartı 60 , ön lisans için ise 65.

KPSS 'den bu baraj puanları aşan tüm adaylar POMEM mülakatlarına alınır ve spor ile sözlü sınavda alınan puanlara göre kazananlar belirlenir.

KPSS'DEN YÜKSEK ALANLAR AVANTAJLI

POMEM başarı puanı hesaplaması yapılırken KPSS puanının yüzde 25'i, spor puanının yüzde 25'i , sözlü mülakat puanının ise yüzde 50 'si hesapa katılır ve bu şekilde nihai liste oluşturulur. Bu nedenle KPSS'den ne kadar yüksek alınırsa avantaj artar.

LİSE MEZUNU POLİS ALIMI

POMEM'lere lise mezunu polis alımı yapılmamaktadır. Lise mezunları arasından sadece PMYO 'lara YKS puanı ile polis alımı yapılmaktadır. 

POMEM İLANI NE ZAMAN?

26. dönem POMEM sonuçları geçtiğimiz haftalarda açıklandı ancak adaylar, Korona nedeniyle eğitime henüz alınamadı. Adayların eğitime başlaması sonrası yeni dönem POMEM polis alımı hazırlıkların başlaması bekleniyor. İlanın KPSS sonrasına kalması bekleniyor.

POLİS ALIMI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN