Özel Harekat Alımı İçin Açıklama: JÖH Olmak İsteyenler Dikkat!

Jandarma bünyesinde özel harekat olmak isteyenler için yeni açıklama geldi. JÖH alımına başvuru yapmak isteyenler için fırsat.

Özel Harekat Alımı İçin Açıklama: JÖH Olmak İsteyenler Dikkat!

JÖH olmak isteyenler dikkat.

KAmu Bülteni.com'a birçok mesaj geliyor. Bu mesajlardan en çoğu PÖH ve JÖH alımı soruları oluyor. Binlerce aday, Özel Harekatçı branşına ne zaman alım yapılacağını soruyor. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda adayların sorularına cevap veriyoruz. 

YAKIN ZAMANDA PÖH ALIMI YOK

EGM bünyesinde yeterli sayıda özel harekatçı olduğunu söyleyen Bakan Soylu, bundan sonra alımları iç kaynaktan, polisler arasından yapacaklarını söylemişti. Bu nedenle yakın zamanda özel harekat polisi alımı beklenmiyor.

JÖH ALIMI

Jandarma özel harekat alımları direk yapılmıyor. Jandarma'da özel harekat branşına meslek içindne uzman erbaşlar, astsubay ve subaylar arasından yapılıyor. JÖH olmak isteyen adayların öncelikle Jandarma bünyesine yapılan personel alımlarına başvuru yapması ve jandarma bünyesine girmesi gerekmektedir. Jandarma'da uzman erbaş, astsubay ve subay olan adaylar, dönem dönem düzenli şekilde yapılan özel harekatçı alımlarına başvuru yapabileceklerdir. 

JÖH olmak isteyenler için de şimdi bir fırsat var. Konu ile ilgili bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada adayların Jandarma bünyesine en az ilkokul mezunları arasından uzman erbaş alımına başvurması gerektiğine yer verildi. 5 bin sözleşmeli uzman erbaş alımına başvuru yapıp kazanacak adaylar, daha sonra meslek içinden yapılacak özel harekatçı alımına başvuru yaparak JÖH olabilecek.

JÖH PÖH alımı bekleyen kadın erkek adaylar burada >>> TIKLAYIN

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

5 bin uzman erbaş alımı başvurusuna ilkokul mezunları KPSS'siz başvuru yapıyor. İlkokul mezunlarından sadece meslekçi uzman erbaş alımı yapılıyor ve alım yapılan mesleğe uygun sertifikası olmayanların başvurusu kabul edilmiyor.

Lise, ön lisans ve lisans mezunlarının ise başvurusu KPSS ile yapılıyor. KPSS'den 50 ve üzerie alan adaylar ilana başvuru yapabiliyor. 

Yaş şartı ise şu şekilde: 01 Ocak 2002 (dahil) - 01 Ocak 1994 (dahil) tarihleri arasında doğanlar.

Branş dağılımı ise şu şekilde:

Jandarma Genel Komutanlığına 3.770’i Jandarma (Komando-Asayiş), 925’i Lojistik Alt Branşlı (Mesleki Nitelikli), 265'i Muhabere, 14’ü At Bakıcısı, 13’ü Bot Serdümeni, 10’u Havacılık, 3’ü Kurbağa Adam (Dalış Amiri) branşlarında olmak üzere toplam 5.000 Sözleşmeli Uzman Erbaş (erkek)

BAŞVURU EKRANI

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki adrese gitmesi ve başvurusunu 31 Ocak 2021 saat 23.59'a kadar yapması gerekmektedir. 

Yeni JÖH PÖH alımı geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN