Lise Mezunu Polis Alımı Başvurusu Başlıyor: İşte Tarih ve Başvuru Şartları PMYO 2021

Lise mezunu adaylar arasından PMYO2lara bu sene en az 2500 öğrenci alımı yapılacak. Alınacak öğrenciler, 2 yıllık eğitimin ardından polis okullarından polis memuru olarak mezun olacak.

Lise Mezunu Polis Alımı Başvurusu Başlıyor: İşte Tarih ve Başvuru Şartları PMYO 2021

Lise mezunlarından polis alımı başvuru başlıyor.

Lise mezunları arasından 2021 yılında PMYO'lara polis memuru olarak yetiştirilmek üzere öğrenci alımı yapılacak. 2020 yılında pandemi nedeniyle yapılmayan alımların bu sene yapılması , alım sayısının artırılması bekleniyor. Lise mezunlarından polis olmak isteyen adayların öncelikle 4 Şubat günü başlayacak YKS'ye müracaat etmeleri gerekmektedir. 

SINAV ŞARTI: TYT 'YE GİRECEKLER

2021 PMYO polis alımına başvuru yapmak isteyen adayların YKS'nin ilk oturumu olan TYT'ye başvurması ve bu sınava girmesi gerekmektedir. 2018 yılında yapılan alımda taban puan 260, 2019 yılında ise 250'ydi. 

YAŞ ŞARTI

Polis Akademisi sayfasında PMYO yaş şartı, "18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak" şeklinde verilmiştir. Birçok aday yaş şartının 30 olmasını istiyor. 

Kadın erkek polisler, polisliği bekleyenlerle bilgi alış verişi için TIKLAYIN

Diğer şartlar ise şu şekilde:

BAŞVURU TARİHİ

2021 YKS'ye başvurular 4 Şubat 2021 günü başlayacak ve 2 Mart tarihine kadar sürecek. Sadece PMYO için sınava girecek adayların ilk oturum olan TYT'ye girmesi yeterlidir. 

2020 PUANI KULLANILABİLECEK Mİ?

2020 yılında YKS'ye giren ve bir puan alan adaylar, bu sene sınava girmeden puanının geçerli olup olmayacağını merak ediyor. Bu adaylar için bir fırsat var. YKS başvurusu yaparken normal başvuru yapıp başvuru formunda 2020 TYT puanımı kullanmak istiyorum seçeneğina işaretlemeniz durumunda 2020 puanızı bu sene kullanabileceksiniz.

BAŞVURU EKRANI AÇILDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN