Kadın Erkek Polis Alımı Başvurusu Eylül'de Başlayacak

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 2020 yılı PMYO polis alımı Eylül ayında yapılacak. Lise mezunları arasından yapılacak polis alımı için son bilgiler yazımızda.

Kadın Erkek Polis Alımı Başvurusu Eylül'de Başlayacak

Her yıl Ağustos ayında yayımlanan PMYO polis alımı ilanı bu sene Eylül ayında yayımlanacak.

GHer sene lise mezunları aarasından , Polis Meslek Yüksekokulları bünyesine 2500 polis alımı yapılmaktadır. Üniversiteye giriş sınavının ilk oturumu olan TYT ile yapılan polis alımı başvurusu bu sene biraz gecikti.

İlanlar yayımlanıyor. Takip için  TIKLAYIN

HER SENE AĞUSTOS AYINDA YAPILIYORDU

PMYO polis alımları her sene , YKS tercihleri başlamadan önce başlıyordu. Adaylar , Üniversitelere Giriş sınavının ilk oturumundaki ham puanları ile başvuru yapıyor ve PMYO polis alımı seçim aşamalarına giriyordu.

Adaylar bu sene TYT ham puanı ile PMYO polis alımına başvuru yapacak. Başvuru yapacak adaylarda aranacak taban puan henüz açıklanmadı. 

GEÇEN SENE 250 'YDİ

2019 Yılında yapılan PMYO polsi alımında taban puan 250 olarak açıklanmıştı. Önceki seneye göre puan 10 puan düşürülmüştü. 

ALIM SAYISI DÜŞECEK İDDİASI

Son günlerde sosyal medya üzerinde PMYO polis alımında koronavirüs nedeniyle bu sene eksilme olacağı, daha az alım olacağı iddia edilmişti. Ancak bu iddialar kesin bir bilgiye dayanmıyor. Her sene olduğu gibi bu sene de 250 kadın 2250 erkek olmak üzere toplamda 2500 polis alımı yapılması bekleniyor.

YAŞ ŞARTI

Sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış.

BAŞVURULAR EYLÜL AYINDA BAŞLIYOR

Üniversitelerin açılmasının 1 Ekim 'den sonraya ertelenmesi nedeniyle bu sene PMYO polis alımı ilanı gecikti. Eylül ayında PMYO duyurusunun gelmesi ve Eylül ayının ortalarında başvuruların internet üzerinden başlaması bekleniyor.

EĞİTİM SÜRESİ

PMYO polis alımını kazanan adaylar 20 aylık eğitime tabi tutulur.

POLİS ALIMI İLANI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN