Kadın Bekçi Alımı Olacak mı? Cevap Geldi

EGM bünyesine kadın bekçi alımı olacak mı? Beklenen 11 bin bekçi alımında kadın adaylara kadro verilecek mi? Soruların cevabı geldi.

Kadın Bekçi Alımı Olacak mı? Cevap Geldi

Kadın bekçi alımı olacak mı?

İçişleri Bakanı süleyman Soylu'dan geçtiğimiz aylarda gelen bekçi alımı açıklaması sonrası on binlerce aday , bekçi alımlarının ne zaman yapılacağını , bekçi alımlarında başvuru şartlarının ne olacağını sordu. En çok gelen soru ise kadın bekçi alımı olacak mı? Kadın bekçi olur mu? soruları oldu. Bi zde kamu bulteni olarak bu yazımızda kadın bekçi alımına değindik.

EGM'DE KADIN BEKÇİ VAR

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bekçilerle ilgili yapılan açıklamada ,""2016 Nisan ayı itibarıyla yeniden personel alım ilanına gidilirken, ilk olarak 20 ilde 69'u kadın 9 bin 433 bekçi alımı yapıldı. Halen 69'u kadın olmak üzere 21 bin 347 Çarşı ve Mahalle Bekçisi ülke genelinde görev yapıyor." denildi. 

Bu açıklamaya bakacak olursak kadın bekçiler var.

SÜLEYMAN SOYLU: KADIN BEKÇİ ALIMI OLMAYACAK

30 Aralık 2019 günü bir canlı yayına konuk oldu ve bekçi alımlarına değinerek "Kadın bekçi alımı olmayacak" dedi.

Kadın erkek polis ve bekçi adayları bu sayfada >>> TIKLA KATIL

11 BİN BEKÇİ ALIMI BEKLENİYOR

EGM'de 1000-1500 bekçi eksiği olduğunu söyleyen Bakan Soylu, kadro ihdas edilmesi durumunda buna ek olarak 5-10 binlik yeni alım yapılabileceğini söylemişti. Yeni alımların 2021 yılında olması bekleniyor. İlanlar geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN