Jandarma Uzman Erbaş Alımında Yeni İhtimal!

Jandarma uzman erbaş alımında ilk süreç sona eriyor. Mülakat başvuru ücreti için son saatlere girilirken kontenjan artırımı ihtimali hakkında ilk bilgi geldi.

Jandarma Uzman Erbaş Alımında Yeni İhtimal!

Jandarma uzman erbaş alımında ücret yatırma son tarihi geldi.

Jandarma uzman erbaş alımı başvuru sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. Sonuçların açıklanması ile binlerce aday şok oldu. Kontenjan sınırı olması nedeniyle on binlerce aday mülakatlara çağrılmadı.

4. GRUP MAĞDUR EDİLDİ

Jandarma 2019 yılı uzman erbaş alımında yeterli kazanan aday olmayınca ilana başvuru yapan herkesin seçim aşamalarına çağrılacağına yer verilmiş, son olarak 3. grup çağrılmıştı. 4. grup duyurusu beklenirken , 4. grupta bekleyen on binlerce kişi varken yeni ilan yayımlandı ve 4. grup bekleyen adaylar mağdur edildi.  Bu sorunun çözülmesi gerekmektedir.

5 KATI ADAY ÇAĞRILDI

Jandarma uzman erbaş alımında her branş için 5 katı aday çağrıldı. 5 bin alımda 25 bin kişi seçim aşamalarına alınacak.

Uzman erbaşlar ve uzman erbaş adayları ile bilgi alış verişi için TIKLAYIN

KPSS VE YAŞ SINIRINA TAKILDILAR

Çok sayıda aday, uzman erbaş alımında yaş ve KPSS sınırına takıldı. KPSS puanı bazı branşlar için 71 ve 69'a geriledi. Yaş ise 1999'larda kaldı. Bu nedenle on binlerce kişi mülakatlara çağrılmadı. 

ÜCRET SON TARİHİ

Jandarma uzman erbaş alımında kontenjana giren adaylar ücretlerini 23 Şubat 2021 tarihi saat 23.59'a kadar yatıracak. Ancak edindiğimiz bilgilere göre bazı adayların ücretlerini yatırmadığı , başvuru yaptığı takdirde seçim aşamalarına katılmayacağı öğrenildi. Bu adayların fazla olması, mülakatta fazla adayın elenmesi durumunda kontenjanın artırılabileceği öğrenildi. 

Bu durumu ileriki süreç belirleyecek. 

KONTENJAN ARTIRILMALI

Kontenjana takılan adaylar, jandarmanın kontenjan artırılmasını talep ediyor. 

UZMAN ERBAŞ ALIMI KONTENKAN DUYURUSU GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMMAIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN