Jandarma Kıta Kaynaklı Uzman Erbaş Alımı Yapacak

Jandarma bünyesine en az lise mezunları arasından kıta kaynaklı uzman erbaş alımı yapılacağı açıklandı.

Jandarma Kıta Kaynaklı Uzman Erbaş Alımı Yapacak

Jandarma'dan son dakika duyurusu: JAMYO'ya kıta kaynaklı uzman erbaş alımı yapılacak.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada , Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okuluna (JAMYO) kıta kaynaklı jandarma uzman erbaş alımı yapılacağına yer verildi. Söz konusu ilana başvuru yapmak isteyen adayların lise mezunu olması gerekmektedir.

KITA KAYNAKLI

JAMYO'ya kıta kaynaklı olarak yapılacak uzman erbaş alımına en azl ise mezunu adaylar başvuru yapabilecek. En az 1 yıl uzman erbaş olarak çalışan ve sözleşme süresi devam ederken, Astsubay MYO giriş sınavına başvuru yapılan yılın (2021 Ocak) Ocak ayının ilk günü itibarıyla 25 yaşını bitirmemiş olan adayların başvuruları kabul edilecek. 

Kıta kaynaklı ne demek: Jandarma bünyesinde çalışanlar. Açıktan başvuru kabul edilmeyecek.

YKS ŞARTI

Söz konusu uzman erbaş alımına başvuru yapacak kişilerin 2021 yılı üniversitelere giriş sınavına girmesi gerekmektedir. YKS'ye giren ve yeterli puanı alan adayların başvuruları kabul edilecek. Yeterli puanı almayan ya da YKS'ye giremeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacak. 

BAŞVURU

Yukarıdaki şartları taşıyan adaylar YKS'ye başvuru yapacak. YKS başvurusu sonrası jandarma uzman erbaşların başvuru emri yayınlanacak.

SUBAY ASTSUBAY ALINACAK

YKS puanı ile lise mezunlarından subay ve astsubay alınacak. İlan detayları ve şartları için TIKLAYIN

KKK UZMAN ERBAŞ ALIMI

2023 yılına kadar MSB bünyesine uzman erbaş alımının açıktan yapılmayacağı bildirildi. İhtiyaç olması durumunda ilan gelebilir. İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN