Jandarma Alımı Öncesi Astsubay Alımında Rekor!

MSB astsubay alımında sonuçların açıklanması ve KPSS taban puanlarının belli olmasının ardından birçok aday umutsuzluğa kapıldı.

Jandarma Alımı Öncesi Astsubay Alımında Rekor!

Astsubay alımında rekor.

Milli Savunma Bakanlığı 2020 yılı astsubay alımı başvuru sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. MSB PERTEM üzerinden açıklanan astsubay alımı sonuçlarında KPSS taban puanlarının oldukça yüksek kapatması adayların tepkisine neden oldu. 

ASTSUBAY ALIMINDA KPSS TABAN PUANLARI

En az ön lisans mezunu kadın erkek adaylar arasından yapılan astsubay alımında KPSS bazı bölümler için düşük kapattı. Taban puanlara baktığımızda 60 KPSS puanı ile Deniz Elektronik sınıfına astubay alımı yapıldığı görüldü. Tüm lisans mezunu adayların başvuru yapabildiği personel sınıfına baktığımızda ise lisans erkekler için taban puan 84 oldu. Lisans kadınlar için ise taban puan 89.96 oldu.

Ön lisansta ise personel branşında taban puan erkekler için 81, kadın adaylar için ise 86 oldu.

REKOR BAŞVURU

MSB astsubay alımında rekor başvuru olduğu öğrenildi. 100 binden fazla adayın yaptığı başvuru sonrası alım yapılacak sayının 10 katı kadar aday mülakatlara çağrıldı. 

JANDARMA ALIMI GELİYOR

Jandarma astsubay alımı yaklaşırken adaylar, Jandarma alımında KPSS 'nin kaça kadar düşeceğini merak ediyor. MSB astsubay alımında puanın yüksek kapatması birçok adayın moralini bozdu. Siz kaç KPSS ile Jandarma astsubay alımına başvuru yapacaksınız? Yorum kısmı aşağıda.

İlanın Şubat ayında gelmesi bekleniyor. Bilgi alış verişi için  TIKLAYIN

JANDARMA ASTSUBAY ALIMI GELDİĞİİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN