Jandarma 7 Branşta 895 Uzman Erbaş Alımı Yapacak Başvuru Şartları Neler

Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımı devam ediyor. Jandarma uzman erbaşın yanında 7 farklı branşta da uzman erbaş alımı yapacak.

Jandarma 7 Branşta 895 Uzman Erbaş Alımı Yapacak Başvuru Şartları Neler

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 7 farklı branşta 895 uzman erbaş alımı yapılacak. Mesleki nitelikli kadrolara ilköğretim mezunu adaylar başvuru yapabilecek ve onlarda KPSS şartı aranmayacak. Diğer kadrolar için lise, ön lisans ve lisans mezunlarının başvuru yapabileceği kadrolarda en az 50 KPSS şartı bulunuyor.

Alım Yapılacak Kadrolar

At Bakıcısı: 11 personel

Bot Serdümeni: 14 personel

Sıhhiyeci: 250 personel

Muharebe: 200 personel

Havacılık: 10 personel

Lojistik: 400 personel

Bando: 10 personel

Sadece erkek adayların başvuru yapabileceği 2023 Jandarma Uzman Erbaş alımı için başvuru kılavuzu yayımlandı.

KPSS Şartı Var mı?

Lise, ön lisans ve lisans mezunları KPSS puanıyla başvuru yapabilecektir. KPSS puanı olmayan lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapamayacaktır. Adaylar hem 2020 hemde 2021 KPSS puanıyla başvurularını yapabilecektir. Başvuru için ilgili KPSS’den 50 ve üzeri almış olmak gerekiyor.

Mesleki nitelikli branşlara başvuracak ilköğretim (ortaokul) mezunu adaylardan KPSS puanı aranmayacak olup, başvuru kılavuzunda belirtilen esaslara göre sınavlara çağrılacaktır.

Yaş Şartı

Nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü (01 Ocak 2022) itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak [01 Ocak 2003 (dahil) - 01 Ocak 1995 (dahil) tarihleri arasında doğanlar]

Askerlik Şartı

Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır. Ancak, askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için (Sözleşmeli erbaş ve er olarak görev yapanlardan müracaat edenler dahil) birlik komutanlıklarınca düzenlenen nitelik belgesinden seksen (80) puan ve üzeri not almış olmak gerekiyor.

Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü (12 Eylül 2022) itibariyle, (27) yaşını bitirmemiş ve terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak (12 Eylül 2017 tarihi ve sonrasında terhis olmak.),

Sözleşmeli Erbaş ve Erler Başvurabilecek Mi

Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç (3) yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve 01 Ocak 2022 tarihi itibari ile yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olmak, [01 Ocak 2003 (dahil) - 01 Ocak 1993 (dahil) tarihleri arasında doğanlar] (Adaylar gelirken ilk sözleşme tarihi, sözleşme bitiş tarihi ve yeni sözleşme tarihini gösterir belgeyi yanında getireceklerdir.)

Boy ve Kilo Şartı

En az 167 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak koşuluyla, kilosu başvuru kılavuzdaki boykilo tablosunda oranları belirtilen değerler içerisinde bulunmak. (Boy uzunluğu çıplak ayakla, ağırlık ise spor şortu/eşofman ile ölçülür.)

BAŞVURU LİNKİ VE BAŞVURU KILAVUZUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /