Jandarma 2020 Uzman Erbaş - JÖH Alımında İlk Açıklama Geldi: İşte KPSS ve Askerlik Şartı

2020 yılı jandarma uzman erbaş alımı için ilk açıklama geçtiğimiz gün gelmiş ve kontenjanda güncelleme yapıldığına yer verilmişti. Açıklama sonrası askerlik ve KPSS şartı hakkında bilgi alındı.

Jandarma 2020 Uzman Erbaş - JÖH Alımında İlk Açıklama Geldi: İşte KPSS ve Askerlik Şartı

Jandarma uzman erbaş alımında askerlik ve KPSS şartı açıklaması.

Jandarma Genel Komutanlığı 2020 yılında yeni uzman erbaş alımı yapacak. Geçtiğimiz gün gelen kontenjan açıklaması sonrası yeni uzman erbaş alımında askerlik ve KPSS şartı araştırılmaya başlandı. Uzman erbaş alımı haberlerini anbean takipçilerine aktaran kamubulteni.com olarak bu yazımızda uzman erbaş alımında son bilgilere göre askerlik ile KPSS şartının detayına yer verdik.

2020 YILI KONTENJANI

Jandarma tarafından yayımlanan 2020 yılı kursiyer kontejanlarına baktığımızda 2020 yılı için 11 bin kontenjanına yer verildiği görüldü. İlanlar art arda yayımlanıyor: Takip için  TIKLAYIN

MSB : "UZMAN ERBAŞ ALIMI YAPILACAK" DEMİŞTİ AMA...

Milli Savunma Bakanlığı 2020 yılı başında yaptığı açıklamada , 2023 yılına kadar MSB bünyesine uzman erbaş alımı yapılmayacağını , alımların askerde olan askerler arasından olacağını söyledi. 

Ancak Jandarma Genel Komutanlığı İçişleri Bakanlığı bünyesindedir. Jandarma 'nın personel temin süreci MSB'den ayrı şekilde , İçişleri Bakanlığı koordinesinde yapılmaktadır. 

ASKERLİK ŞARTI OLACAK MI?

Hain darbe girişimi sonrası ilen edilen OHAL 'de KHK yayımlanmış ve jandarma uzman erbaş alımında askerlik şartı kaldırılmıştı. Edinilen bilgilere göre 2020 yılı alımında da askerlik şartının olmayacak. Askerlik yapan ve yapmayan adaylar uzman erbaş alımına başvuru yapabilecek.

KPSS ŞARTI

2019 yılında yapılan uzman erbaş alımına KPSS şartı getirilmişti. Hem KPSs ile hem de KPSS 'siz uzman erbaş alımı yapılmıştı. 2020 yılı alımında da KPSS şartı olması ve hem KPSS ile hem de KPSS'siz uzman erbaş alımı yapılması bekleniyor. 

Alınacak sayısının yarısı KPSS puanı ile diğer yarısı KPSS puan şartı olmadan istihdam edilecek. 

UZMAN ERBAŞ ALIMI NE ZAMAN?

2020 yılı uzman erbaş alımı, korona nedeniyle bir süre ertelendi. Nisan-Mayıs aylarında yapılması beklenen alımın tarihi , normalleşme takvimine göre belirlenecek.

Tarih belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN