Eğitimler Başladı Sırada 27. Dönem POMEM Polis Alımı Var: İşte KPSS Şartı

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve POMEM 'lerde 7 bin polisin eğitime alındığına yer verildi. Eğitimlerin başlamasının ardından 27. dönem POMEM polis alımı ilanı bekleniyor. İşte yeni polis alımı hakkında son bilgiler ve POMEM polis alımında KPSS şartı.

Eğitimler Başladı Sırada 27. Dönem POMEM Polis Alımı Var: İşte KPSS Şartı

26. dönem POMEM 'ler eğitime başladı. İşte 27. dönem POMEM için beklenen tarih ve KPSS şartı.

26. dönem POPMEM kapsamında Polis Meslek Eğitim MErkezi Müdürlükleri bünyesine 7 bin polis memuru alımı oldu. Lisans ve ön lisans mezunu adaylar arasından KPSS puanı ile yapılan alımda sonuçlar açıklanmış , ancak coronavirüs pandemisi nedeniyle eğitimler ertelenmişti. 

Polisler ve polis alımı ilanı bekleyenlerle bilgi alış verişi için TIKLAYIN

EĞİTİMLER BAŞLADI

Pandemi nedeniyle ertelenen eğitimler , POMEM olan şehirlerde başladı. Geçtiğimiz hafta yayımlanan duyuruda polisliği kazanan adayların eğitim merkezlerine gitmesi ve eğitim başlaması gerektiğine yer verildi. 

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan gçnderide "Teşkilatımızın yeni Polis Memuru adayları, Polis Meslek Eğitim Merkezlerimizde 8 ay sürecek zorlu eğitimlerine Kovid-19 tedbirleri kapsamında başlamışlardır." denildi. 

EĞİTİM 8 AY OLDU

Geçtiğimiz haftalarda, Polis Akademisi kaynaklarından aldığımız bilgiye göre POMEM eğitim süresinin 8 aya çıkarıldığı, 26. dönem POMEM'lerin 8 ay eğitim alacağı öğrenildi. 

27. DÖNEM POMEM NE ZAMAN?

26. dönem POMEM'lerin eğitime başlamasının ardından polis olmak isteyen adaylar, 27. dönem POMEM polis alımının ne zaman gerçekleştirileceğini araştırmaya başladı. 

POMEM 'de eğitimlerin 8 aya çıkması, yeni alımı biraz geciktirecek. Edinilen bilgilere göre 2020 yılının sonuna kadar POMEM alımı beklenmiyor. Ön lisans KPSS 'nin yapılıp sonuçlarının Kasım ayında açıklanmasının ardından yeni dönem POMEM polis alımı için süreç belli olacak.

KPSS ŞARTI

POMEM polis alımında KPSS şartı geçtiğimiz dönem ön lisans mezunları için değişmişti. Daha önce 70 olan ön lisans KPSS şartı 65 'e düşürüldü. Birçok aday, ön lisansta KPSS 'nin 60 olmasını istiyor. Sizce olmalı mı? Yorum kısmı aşağıda.

Lisans mezunları için 60 KPSS puanı isteniyor. Binlerce aday ön lisansta yapılan düşüşün lisansta da yapılmasını ve KPSS şartının 55 olmasını istiyor. Sizce 55 mi 60 mı olmalı? Yorum kısmı aşağıda.

POLİS ALIMI İLANI YAYIMLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN