Devlet, EGM'ye Polis Alımı Yapacak İşte Başvuru Şartları 2020 (POMEM-PMYO-PAEM Polislik Başvurusu)

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine polis alımları hakkında son dakika açıklaması geldi. TBMM kaynaklarından alınan bilgiye göre 2021 yılında 10 binden fazla polis alımı yapılacağı öğrenildi.

Devlet, EGM'ye Polis Alımı Yapacak İşte Başvuru Şartları 2020 (POMEM-PMYO-PAEM Polislik Başvurusu)

Polis alımı açıklaması.

2021 yılı için polis alımı açıklaması geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde geçtiğimiz hafta başlayan ve bu hafta komisyonda devam edecek bütçe görüşmelerinde , 2021 yılı personel alımlarına da değinildi ve devlete önümüzdeki yıl yapılacak personel alımlarının sayısı hakkında bilgi verildi. 

DEVLETE 100 BİNDEN FAZLA PERSONEL ALINACAK

Yeni Ekonomi Programı açıklamasından önce bütçeye 35 bin personel alımı eklenmişti. TBMM'deki 2021 yılı bütçe görüşmelerinde ise 65 bin kişinin devlete alınmasının planlandığı bildirildi. Bunların toplamı olarak 2021 yılında devlete 100 binden fazla personel alımı planlanıyor. 

İlanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

POLİS ALIMI AÇIKLAMASI

TBMM'den aktarılan son bilgilere göre 2020 yılında polis alımı yapılması için de kadro ayrıldığı , 10 binden fazla polis alımı beklendiği öğrenildi. POMEM, PMYO, PAEM 'lere yapılması planlanan polis alımları için bekleyiş başladı. 

POMEM

2020 yılının kalan günlerinde POMEM polis alımı beklenmiyor. 2021 yılında yeni alımın gelmesi bekleniyor. POMEM şartları şu şekilde:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Önlisans, lisans mezunu olmak,

- Lisans için en az 60, ön lisans için en az 65 KPSS.

- 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak

PMYO

2020 yılı PMYO polis alımı hala yayımlanmadı. Her sene Ağustos ayında alınan başvurular, üniversitelerde ilk dönem eğitim olmayacak olması nedeniyle ertelendi. PMYO şartları şu şekilde:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- Lise ve dengi okul mezunu olmak

- Erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır (Beden Kitle İndeksi 18.00-27.00 aralığında )

- TYT 'den  ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak (Taban puan 2018 yılında 260 , 2019 yılında ise 250 'ydi.)

- Sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,

PAEM

2020 yılında PAEM alımı beklenmiyor. Komiser yardımcısı alımlarının 2021 yılında yapılması bekleniyor. Başvuru şartları şu şekilde:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Lisans mezunu veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

- KPSS lisans P3 puan türünden en az 70 almış olmak,

- 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için otuz yaşından gün almamış olmak,

İLANLAR

Polis alımı ilanlarından haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN