Bekçilik Başvurusu Bekleyenlere Müjde: Süleyman Soylu'dan Bekçi Alımı Açıklaması Geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , bekçi alımına dair bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Soylu , yeni bekçi alımında sevindiren ifadeler kullandı. İşte o açıklama.

Bekçilik Başvurusu Bekleyenlere Müjde: Süleyman Soylu'dan Bekçi Alımı Açıklaması Geldi

Son dakika : Süleyman Soylu'dan bekçi alımı açıklaması.

Önceki akşam bir canlı yayına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bekçi alımına değindi. Bekçilikte kontenjan arttırımı sorusuna cevap veren Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul2da ani bir soru geldi. Ben de hakikaten 1500 biliyordum. 1500 diye düşündüm. O 8 bin bekçi alımında. 1000 'miş. O işte 1500 dedi de neden 1000 verdi. Ama rakam şu 1500. Ötekiler yedek. Yedeklerden alıp asile tekrar getirebilmek gibi kuralımız yok.

Asillerde herhangi bir sağlık sebebiyle ya da başka yeri kazanmıştır. Onun yerine almak içindir. Yani yedeklerin tekrar alınması böyle bir kadromuz da yok."

YENİ BEKÇİ ALIMI

"Önümüzdeki dönem olabilir mi?" sorusuna Bakan Soylu şu şekilde cevap verdi:

"Toplam şu andaki kadro sayımız 30 bin. Biz şuan bunun 28 bin 500 'ünü falan doldurduk. 1000-1500 civarında bir kadromuz var elimizde. Ama sayın Cumhurbaşkanımız , hükümetimiz böyle bir kadro açarlarsa belki bir 5-10 bin daha , yani 40 bin rakamını belki tamamlarsak tamamlamış oluruz gibi."

Özetle, yeni bekçi alımı yaplması düşünülüyor. Kadro ihdası olması durumunda 10 bin , olmaması durumunda ise 1500 civarında alım yapılması düşünülüyor. 

Peki sizce yeni bekçi alımında mezuniyet şartı ne olmalı? Ankete katılmak için TIKLAYIN

Açıklama aşağıdaki videonun 12.24.30 'uncu saniyesinden sonra.

BEKÇİLER VE İLANI BEKLEYENLER

Bekçiler ve bekçi alımı ilanı bekleyenlerle bilgi alış verişi için  TIKLAYIN

2020 YILINDA BEKÇİ ALIMI OLUR MU?

Daha önce yapılan açıklamalarda 2023 yılına kadar bekçi alımı yapılmasının planlanmadığı bildirilmişti. Ancak Süleyman Soylu, yeni bekçi alımında umut verici açıklamada bulundu. İlan tarihi ise henüz net değil. İlan hakkında yeni bilgi geldiğinde kamubulteni.com 'da olacak. Bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN