Bekçi Olmak Zorlaştı: Yeni Bekçi Alımı Bekleyenler Dikkat!

Polis Akademisi bekçi alımı seçim aşamaları devam ediyor. Sadece İstanbul için yapılan 400 bekçi alımında spor zorlaştırıldı ve çok sayıda aday spor aşamasında elendi. Bu da bundan sonraki bekçi alımlarının oldukça zorlaştırılacağını gösteriyor.

Bekçi Olmak Zorlaştı: Yeni Bekçi Alımı Bekleyenler Dikkat!

Bekçi alımı zorlaştı.

Polis Akademisi Başkanlığı 2020 yılında yayımladığı ilanda en az lise mezunları arasından 400 bekçi alımı yapacağını duyurmuştu. İlanın yayımlanmasının ardından detaylar da bell olmuş ve sadece İstanbul'da ikamet edenler ilana başvuru yapabilmişti. 

İlanın yayımlanmasının ardından bnlerce kişi başvuru yaptı. Başvuruların yapılmasının ardından adaylar geçtiğimi aylarda yazılı sınav aşamasına alındı. Yazılı sınavın yapılması sonrası geçen hafta adaylar spor aşamasına alınmaya başladı. 

PARKUR ZORLAŞTI

Akademi tarafından yayımlanan duyuruda bekçilik parkuru yayımlandı. Yayımlanan parkura baktığımızda geçen seneye göre parkurun zorlaştırıldığı görüldü.

Yeni parkurda başlangıç çizgisinden 2,5 metre sonra zıplama yerine gelinecek. Geçen sene 4 metreydi.

Tekerlerler ile ağırlık taşıma arasındaki mesafe ise 3,5 metreden 3 metreye düşürüldü.

Ağırlık taşıma 14 metreden 16 metreye çıkarıldı.

Sağlık topu dokunma 5 metreden 8 metreye çıkarıldı. 

Engel altından üstünden geçme ise 6 metreden 8 metreye çıkarıldı.

İşte yeni parkur:

BEKÇİ alımını bekleyen diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

SANİYELER DEĞİŞMEDİ

Parkur zorlaştırıldı ama saniyelerde bir değişiklik yapılmadı. 

BİRÇOK ADAY ELENDİ

Eski parkura göre hazırlanan bekçi adaylar, spor aşamasında zor anlar yaşadı ve spora giren çok sayıda adayın elendiği öğrenildi. 

BUNDAN SONRA DA GEÇERLİ OLACAK

Bekçiliğin yayımlanan parkuru bundan sonraki alımlarda da geçerli olacak. Bu da yeni bekçi alımlarında seçim aşamaları oldukça zorlu geçecek. Spor aşamasına girenlerin yarısının parkurda elendiği aktarılırken bundna sonra da bekçi alımının zorlalaşacağı öğrenildi. 

Nedeni ise çok başvuru olması. 2019 yılındaki 8 bin alıma 200 binden fazla başvuru olması, İstanbul'a yapılan 400 bekçi alımına da çok başvuru olması nedeniyle spor aşaması zorlaştırıldı ve adaylar daha zorlu testlerden sonra seçiliyor. 

DİĞER İLLERE BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN?

Diğer illere bekçi alımı da önümüzdeki aylarda gelecek. 2021 yılı bitmeden yapılacak alımlardan bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN