Bekçi Alımında İkamet Şartı Olacak mı?Başvuru Şartı Açıklaması Geldi 2020

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı ve İstanbul şehrine 400 bekçi alınacağına yer verildi. En az lise mezunları arasından yapılacak bekçi alımında başvuruda ikamet şartı olacak mı? sorusu adayların kafasını karıştırdı. İşte detaylar.

Bekçi Alımında İkamet Şartı Olacak mı?Başvuru Şartı Açıklaması Geldi 2020

Polis Akademisi bekçi alımı duyurusu yayımladı.

Akademi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda İstanbul şehrinde ikamet etmek üzere 400 bekçi alımı yapılacağını belirtmişti. 

AKADEMİ DUYURUSU

Polis Akademisi tarafından yayımlanan resmi duyuru şu şekilde:

ŞİMDİLİK SADECE İSTANBUL 'A ALINACAK

Akademinin yayımladığı duyuruya bakacak olursak sadece İstanbul şehrinde istihdam etmek züere 400 bekçi alımı yapılacağı görüldü. Diğer iller için bir duyuru yayımlanmadı.

İlanın yayımlanması sonrası adaylar, 400 bekçi alımında ikamet şartının olup olmayacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak bu yazımızda İstanbul 'a yapılacak 400 bekçi alımına dair bazı detaylara yer verdik.

Siz de bekçilikle ilgili sorularınızı sormak için   TIKLAYIN

İKAMET ŞARTI VAR MI?

Bekçi alımında ikamet şartı aranmaktadır.  Geçtiğimiz yıl yayımlanan bekçi alımı kılavuzunda ikamet şartı ile ilgili şu ifadelere yer verilmiştir.

"Alım yapılacak ve adayların başvuru yapacağı il için il sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olmak ve bunu ikametgah belgesi ile belgelemek,"

Buna göre bakacak olursak 400 bekçi alımına İstanbul 'da ikamet edenler başvuru yapabilecek. Diğer illerden başvuru alınmayacak. Peki sizce diğer illerden de başvuru olmalı mı? Yorum kısmı aşağıda.

DİĞER İLLERE DE ALIM OLACAK MI?

Şimdilik sadece İstanbul şehrine bekçi alımı için ilan yayımlandı. Süleyman Soylu geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada Türkiye geneli 2000-2500 bekçi ihtiyaçlarının olduğunu söylemişti. Bunun 400 'ü için ilan yayımlandı. Diğer illere de ihtiyaç olması durumunda alım olacak.

Siz hangi şehre alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

BEKÇİ ALIMI İLANI YAYIMLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN