2022 Bekçilik Sınavı Hakkında Tüm Detaylar Giriş Şartları Sınav Konuları ve Sınav Tarihleri

Başvuruları sona eren çarşı ve mahalle bekçiliği için şimdide adaylar sınav sürecini beklemeye başladı. Peki sınava kimler girebilecek, sınavda hangi derslerden sorular çıkacak, sonuçlar ne zaman açıklanacak.

2022 Bekçilik Sınavı Hakkında Tüm Detaylar Giriş Şartları Sınav Konuları ve Sınav Tarihleri

On binlerce aday bekçi alımı için geri sayıma geçti. Başvurularını tamamlayan on binlerce aday şimdide sınav sürecini beklemeye başladı. Adaylar sınav ile ilgili araştırmalarda bulunuyor. Polis Akademisi de konu ile ilgili duyuru yayımladı.

Sınava Kimler Girebilecek

Polis Akademisi tarafından yayımlanan duyuruda Çarşı ve mahalle bekçiliği yönetmeliğinin ilgili hükümlerinin yerine getiren lise ve dengi okul mezunu erkek adaylar sınava girebilecek.

Sınava Girebilecekler Ne Zaman Açıklanacak

Başvuran adaylar sınava giriş yapıp yapamayacaklarını 8 Temmuz 2022 tarihinde öğrenebilecek. Bu tarihte sınav giriş yerleri erişime açılacak.

Sınav Tarihi Ne Zaman, Hangi İllerde Sınava Girebilirsiniz

8 Temmuzda sınav giriş belgeleri erişime açılacak olan adaylar 17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 10.00’da Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas il merkezlerinde yapılacak sınava katılacaktır.

Sınav Süreci Nasıl Hesaplanacak

Adaylar Çarşı ve mahalle bekçisi alım sınavında 100 soruyu cevaplayacak. Saat 10.00’da başlayacak olan yazılı sınav 120 dakika sürecek ve tek oturum olacak.

Netler Nasıl Olacak

Bekçilik sınavında bu sene bazı değişiklikler olacak. Bu sene 4 yanlış 1 doğruyu götürdüğü için yanlış yaptıkça netleriniz azalacak. Yani önceden bilmediğiniz soruları sallamak yararınıza olabilecekken bu durum şimdi dezavantaja dönüşüyor. Önceki dönemlerde bilmediğiniz bütün soruları sallasanız 1 doğru bile çıksa size artı puan olarak dönerken bu sene yanlışlar doğruyu götürdüğü için boş bilmediğiniz soruları bırakmanız yararınıza olacaktır.

Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

Bekçilik sınav sonuçları 5 Ağustos 2022 tarihinde www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr ile https://www.pa.edu.tr/ internet adreslerinden yayımlanacaktır.

Kaç Puan Alırsam Başarılı Olurum

Bekçilik sınavında yapılan değişikliklerden biri de bu konuyla alakal. Daha önce 50 baraj puanını geçen herkes yazılı sınavı geçmiş sayılıyordu. Ancak bu seferki sınavda baraj ile beraber kontenjan şartı da konuldu. 50 barajını geçen ilk 32 bin 500 kişi sınavı geçmiş olacak ve değerlendirmeye katılabilecektir.

Sınav Konuları ve Soru Dağılımı

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /