2020'nin İlk Kadın-Erkek Korucu Alımı İlan Yayımlandı

2020 yılının ilk korucu alımı ilanı Baykan Kaymakamlığı 'ndan geldi. Kadın erkek korucu alımı şartları ve başvuru detayları haberimizde.

2020'nin İlk Kadın-Erkek Korucu Alımı İlan Yayımlandı

2020 yılının ilk korucu alımı ilanı geldi.

Baykan Kaymakamlığı tarafından bir duyuru yayımlandı ve 4 korucu allınacağına yer verildi. En az ilkokul mezunu adaylar arasından yapılacak korucu alımında şartlar haberimizde.

Yayımlanan duyuruda, Baykan İlçesi Kasımlı Köyüne 442 Sayılı Köy Kanunun 74 üncü maddesi kapsamında 4 kadın erkek korucu alınacağına yer verildi. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Korucu alımına başvuru yapacakların aşağıdaki genel şartları taşıması gerekiyor:

- Türk vatandaşı olmak.

- Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak ya da 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanununa göre askerlikten muaf olmak, kadın adaylar için 21 yaşım doldurmuş olmak.

- Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 40 yaşından büyük olmamak,

- En az ilkokul mezunu olmak.

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

- 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216 ncı maddesinin birinci fıkrasında yazılı; halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından mahkûm olmamak.

- Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, bir yıldan fazla hapis ve suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, uyuşturucu almak ve satmak, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurmak suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

- 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununda sayılan terör suçlarına katılmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak.

- Kan davasından hüküm giymemiş olmak.

- Hali hazırda görevlendirileceği köyde veya jandarma sorumluluk bölgesindeki mahallede ikamet etmek.

- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek seviyede hastalığı, engeli veya akıl hastalığı bulunmamak.

- Siyasi parti üyesi olmamak.

- Köy/mahalle muhtarlığı ve ihtiyar heyeti üyeliği hariç mahalli idarelerin seçimle göreve gelen organlarında görevli olmamak.

- Terör örgütleri ile bu Örgütlerin yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine katılmamış olmak, terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde bulunmamış olmak, örgüt propagandası yapmamış olmak.

- Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatı bulunmamak,

- Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu olmak.

BAŞVURU ŞEKLİ

Korucu alımına başvurular 18 Ocak 2020 gününe kadar devam edecek. Başvurular aşağıdaki evraklarla birlikte yapılacak.

- Talep Dilekçesi ( Kaymakamlığa ) (Aslı ve Fotokopisi)

- Adli Sicil Belgesi (2 suret)

- Terör suçundan dolayı herhangi bir hüküm giyip giymediğine dair sabıka kaydı ve tahkikat evrağının olup olmadığına dair yazı (2 Suret)

- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (2 Suret) ve Nüfus Cüzdan Fotokopisi (2 Suret)

- 7 Adet Biometrik Fotoğraf

- Askerlik Görevini Yapmış Olduğuna Dair Belge (2 Suret)

- Görevlendirileceği Köyde Oturduğuna Dair İkametgah Belgesi (2 Suret)

- Siyasi Parti Üyesi Olmadığına Dair Belge (2 Suret)

- Diploma Fotokopisi veya Okur-Yazar Olduğunu Dair İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden Alınmış Belge (2 Suret)

- Sağlık Kurulu Heyet Raporu (Aslı ve Fotokopisi)

- Bütün evraklar mavi dosyaya takılarak 2 nüsha şeklinde Baykan İlçe Jandarma Komutanlığına başvuru tarihleri arasında başvuru yapabileceklerdir.

SİZ HANGİ ŞEHRE KORUCU ALIMI BEKLİYORSUNUZ?

Aşağıdaki yorum kısmından korucu alımı beklediğinzi şehir ile ilçeyi yazarak diğer adaylarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

KORUCU ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN