2019 PMYO-Lise Mezunu Polis Alımı Başvurusu Bitiyor

En az lise mezunu adaylar arasından yapılan 2500 polis alımında başvuru için sona gelindi. İşte polis alımı başvuru şartları ve başvuru detayları.

2019 PMYO-Lise Mezunu Polis Alımı Başvurusu Bitiyor

Lise mezunu polsi alımı için son dakika uyarısı.

Polis Akademisi Başkanlığı 2019 yılı PMYO polis alımı hakkında bir açıklama geldi. EGM 'den yapılan açıklamada PMYO 2500 polis alımında başvurular için sona gelindiğine yer verildi. Biz de kamubulteni.com olarak adayları bilgilendirmek için bu haberimizi yazdık.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

2019 yılı YKS oturumlarından TYT oturumunda alınan puan ile yapılacak polis alımında adayların en az 250 puan almış olması şartı aranmaktadır. 

Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocukları için, ise TYT 'den en az 150 puan almış olma şartı aranmaktadır. 

Yaş şartı ile ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1994 – 01 Ekim 2001 tarihleri arasında doğmuş olmak)

Boy kilo şartı ise şu şekilde;

Boy ölçüsü, beden kitle indeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak. (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.) (Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.)

Aranan diğer şartlar şu şekilde;

26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin; Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak, Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.

Eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi itibarıyla bir siyasî partiye veya siyasî parti kollarına üye bulunmamak.

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak. k) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

BAŞVURU ÜCRETİ

İlana başvuru yapacak adayların öncelikle 130 TL olan başvuru ücretini 19 Ağustos 2019 saat 17.00 'a kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2019 Yılı PMYO Giriş Sınavı” adlı hesaba göndermesi gerekmektedir. Başvuru ücretini yatırdığınıza dair dekontu saklayın.

Başvuru ücretinin yatırılmasının ardından adaylar aşağıdaki bağlantı adresi üzerinden başvurusunu tamamlayacak.

İNTERNET BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Kadın-erkek diğer polis adayları bu sayfada >> TIKLA KATIL

POLSİ ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN