Yılın İlk Karı Düştü

Meteoroloji uzmanlarının son hava tahminlerine göre soğuk ve yağışlı hava bizleri bekliyor. Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alacak olan bu yağışlı hava için meteoroloji uzmanları uyarı yaptı.

Yılın İlk Karı Düştü

Anahtar Kelimeler: meteoroloji, hava tahminleri, yağışlı hava, soğuk hava

İstanbul Günü Yağmurla Açtı

Ülkenin batı ve kuzeybatı kısmı bugün güne yağmurla başladı. Özellikle İstanbullu vatandaşlar bugün şiddetli bir yağmura yakalandı. Meteoroloji başta İstanbul olmak üzere 20 il için sarı 4 il için ise turuncu kodlu uyarı vermiştir.

Yılın İlk Karı Düştü

Meteorolojinin son hava tahminlerinde tüm yurtta bu haftadan itibaren sıcaklıkların düşeceği, soğuk ve yağışlı havaya yerini bırakacağını açıklamıştı. Bu haftadan itibaren etkisini hissettiğimiz serin hava daha yüksek bölgelerde kar şeklinde ortaya çıkmıştır. Kayseri Erciyes Dağı’na yılın ilk karının yağdığı da yine uzmanlarca bildirilmiştir.

Yağışlı Hava Etkisini Gösterecek

Meteorolojiden alınan verilere göre soğuk hava tüm ülkede etkisini göstermeye başlayacak.  Uzmanlar, Marmara bölgesinin kuzey ve doğusu, Karadeniz, (Eskişehir dışında) İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ile Antalya, Gaziantep, Kilis, Batman ve Siirt gibi bölge ve illerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olacağını bildirdi.