Yaz Bitti ve Türkiye'de Beklenen İlk Kar Yağışı O Tarihte, Orada Olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftaya yönelik hava durumu raporunu paylaştı. Geçen hafta sonu 30 dereceye varan sıcaklıkların bu hafta sonu 15 derece birden düşeceğine vurgu yapan açıklama ile beraber herkes, ‘Peki kar ne zaman yağacak?‘

Yaz Bitti ve Türkiye'de Beklenen İlk Kar Yağışı O Tarihte, Orada Olacak!

Sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Türkiye genelinde soğumanın çarşamba gününden itibaren yoğun bir şekilde hissedileceğini dile getiren Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, 22 Eylül Perşembe günü Uludağ'da ilk kar yağışını beklediklerini ve bu yağışın 3 gün boyunca devam edeceğini söyledi.

Yerel Sağanak Yağışlarla Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu ve atı Karadeniz'de de Karabük merkez hariç olmak üzere Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Orta Toroslar çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; diğer alanların ise ağız bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.


Yılın İlk Kar Yağışı İçin Tarih Verildi

Hafta sonu itibarıyla hava sıcaklıklarının 15 derece birden düşecek olmasının etkileri ile beraber meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, yapmış olduğu paylaşımlarda Uludağ'da bu sene ilk kar yağışının görüleceğini söyledi.


Uludağ Yağacak Yılın İlk Karı, 3 Gün Boyunca Devam Edecek

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten yapmış olduğu paylaşımda;
“Uludağ'da perşembe akşamı kar yağışı bekleniyor. 2021 senesinde 23 Eylül tarihinde ilk kar yağışı olmuştu. Bu yıl 22 Eylül tarihinde düşecek. Perşembe, cuma ve cumartesi kar yağışı aralıklarla sürecek. Gündüz sıcaklık sıfırın üzerinde olacağı için kar cıvık olacak.”

Dedi.