Uzmanlar Uyardı İzlanda Soğuğu Geliyor Göz Gözü Görmeyecek Kar 1 Metreye Ulaşacak

Sıcak bir kış geçiren Türkiye için beklenen an geldi. Şubat ayı ile birlikte yurdu etkisi altına alacak kar yağışları ile beraber İzlanda soğukları da geliyor.

Uzmanlar Uyardı İzlanda Soğuğu Geliyor Göz Gözü Görmeyecek Kar 1 Metreye Ulaşacak

Bu sene kışın nerede kaldığını merak eden vatandaşlara sevindiren haberler peş peşe gelmeye başladı. Özellikle kurak bir mevsiminin geçirilmesiyle beraber içme suyu ve tarım alanların nasıl sulanacağı merak edilirken uzmanlar kar yağışı için tarih verdi. Peki İstanbul ve Ankara’ya kar ne zaman gelecek. Diğer bölgelerde kar yağışı olacak mı?

NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan’dan kar yağışı açıklaması geldi.

İzlanda Soğukları Geliyor

Şubat ayı ile birlikte yurdun kar yağışının etkisi altına gireceğini söyleyen Çalışkan, "Şubat ayı çok bereketli başlıyor yoğun kar yağışı alacağız ancak dezavantajı İzlanda'dan gelen çok soğuk havanın etkisinde kalacağız. İzlanda'dan Türkiye'ye soğuk hava dalgası geliyor." dedi.

Kar 1 Metreyi Bulacak

Doğu bölgelerde kar yağışının etkili olacağını söyleyen Çalışkan, "Doğu bölgelerde kar kalınlığının yer yer 100 santimetreye ulaşması öngörülüyor. Doğu bölgelerde 4 gün yoğun kar yağışları var zaman zaman Kayseri'de olacak Erzurum'dan Hakkari'ye kadar o bölge hatta kar kalınlığı 60-100 santimetreyi bulabilecek." dedi.

Ankara’da Kar Ne Zaman Geliyor

Ankara ve farklı bölgelerde de sıcaklıkların düşeceğini söyleyen Çalışkan, "Pazartesi akşamı Ankara'da da Bolu ve Konya arasında da kar bekliyoruz. Kar gelecek Ankara'ya. 3 Şubat ile 8 Şubat arasında batı bölgelerde çok yoğun kar yağışları var. Buna Ankara, Bolu İç Ege dahil hatta İzmir'de de kar yağışı etkili olabilir. Fırtınayla tipi ile birlikte yapacak. Salı günü Bursa, Sakarya'nın yüksekleri ve Uludağ'a yoğun kar yağacak.

İstanbul’a Kar Ne Zaman Gelecek

İstanbul'da da bir kaç gün sonra kar yağışı bekleniyor. İstanbul’a beklenen kar yağışı hakkında konuşan Çalışkan, "İstanbul'da salı günü öncelikle yağmur var, gece saatlerinde bazı ilçelerde yine kar görülecek. Diğer günlerde de yağmurlar devam edecek. 4 Şubat ile 8 Şubat arasında İstanbul'a kar yağma ihtimali çok yüksek ancak bu kar ne yoğunlukta ne kuvvette hangi ilçeleri daha çok etkiler henüz netlik kazanmadı. Bu arada 7-8 gün aralıklarla yağış var bu yağışlar beklediğimiz gibi olursa barajlardaki doluluk oranını yüzde 10 etkiler." dedi.

İşte 5 Günlük Hava Tahmin Raporu

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /