Uyarılar Peş Peşe Geliyor Vali ve Meteoroloji Uyardı

Geçtiğimiz hafta içinde başlayan ve hafta sonu etkisini iyice gösteren ve daha sonra etkisini kaybeden kar yağışı yeniden geliyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünden peş peşe uyarılar geldi.

Uyarılar Peş Peşe Geliyor Vali ve Meteoroloji Uyardı

Kar yağışı Cuma günü yeniden İstanbul’a giriş yapacak. Cumartesi günü etkisini arttıracak kar yağışı için meteoroloji ve valilikten uyarılar art arda geldi. Meteoroloji, kar yağışının Cuma günü başlayacağını Cumartesi etkisini arttıracağını ve Pazar öğlen saatlerinde yoğun olacağını bildirdi. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama;

Cumartesi Kar Yağışı Etkisini Arttıracak

Meteorolojiden yapılan açıklamada; ‘’ Yapılan son değerlendirmelere göre; 18.03.2021 Cuma gününden itibaren İstanbul’da aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Cumartesi günü kar yağışlarının etkisini daha da arttırarak Pazar günü öğle saatlerine kadar iç ve yüksek kesimleri ağırlıklı olmak üzere yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır’’ ifadeleri kullanıldı.

Vali Yerlikaya’dan Uyarı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’da kar yağışı için uyarılarda bulundu. Vatandaşları dikkatli olması konusunda uyaran Yerlikaya kent yetkilileri ile toplantı yaptıklarını söyledi. Yerlikaya açıklamasında; ‘’Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre; 18 Mart Cuma günü (yarın) İstanbul’da aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Kar yağışlarının Cumartesi günü etkisini arttırarak devam etmesi öngörülüyor. Dikkatli olalım, tedbiri elden bırakmayalım’’ ifadelerine yer verdi.