Ülke Genelinde Çamur Yağışı Geliyor-İşte Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada bazı bölgelerde önümüzdeki günlerde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi. Öte yandan ülkemizde çamur yağışı görülme ihtimali olduğu, vatandaşların buna karşı dikkatli olması gerektiği ifade edildi. İşte ülke geneli hava durumu.

Ülke Genelinde Çamur Yağışı Geliyor-İşte Hava Durumu

Türkiye'de çamur yağacak.

Kurak geçen sonbaharın ardından kış aylarının ilk günlerinde de yağmur görülmedi. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kuraklık endişesi sürerken Meteoroloji'den iyi haber geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında önümüzdeki hafta sonunda ve devam eden günlerde birçok şehirde kuvvetli yağmurlar ve bazı bölgelerde kar yağışı beklendiği bildirildi. 

İstanbul'da bugün gece yarısı başlaması beklenen ve yarın devam edeceği açıklanan yağışların Marmara Bölgesi'nin tamamında görüleceği bildirildi. Bölgede yaşayan vatandaşlara su baskını uyarısı yapılırken denizlerde de lodosun etkili olacağı bildirildi. 

ÇAMUR YAĞABİLİR

Lodosun da etkisi ile birlikte çöl tozu taşınımı olabileceği açıklandı. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Özellikle pazar ve pazartesi ülke genelinde yoğun toz taşınması görülebilir."ifadelerine yer verildi. 

Çamurlu yağış öncesinde Trakya ve Çanakkale'de yağış görüleceğini belirten Dilek Çalışkan, ''Yağışlarla birlikte Marmara en az 80 kilogram yağış olabilir. 80 kilogram çok iyi bir yağış.'' dedi.

ADANA VE ÇEVRESİ

Akdeniz'in Adana bölümü ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağışsız günler devam ediyor. Ancak yapılan açıklamada yağışların 14 Ocak tarihinden itibaren görüleceği bildirildi. Yağışlarla birlikte sıcaklıklar da bir miktar düşecek. 

Çalışkan, ''Sıcaklıklar ayın 13'üne kadar ortalamaların üzerinde seyredecek. Özellikle pazartesi ve salı günü batıdaki kentlerimizde 25 dereceleri görebiliriz. Bu koşullarla İç Anadolu sıcaklık rekoru bile kırabilir." açıklamasını yaptı.

ÜLKE GENELİ HAVA DURUMU

Ülke genelinde hava durumu ise şu şekilde: