Son Dakika: Meteoroloji Türkiye Donacak Dedi-İşte Hava Durumu

Son dakika haberi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı ve bugün gece yarısından sonra sıcaklıkların 10 derece düşeceği bildirildi. Bu nedenle vatandaşların aşırı soğuklara , don olaylarına karşı tedbirli olması istendi.

Son Dakika: Meteoroloji Türkiye Donacak Dedi-İşte Hava Durumu

İşte Türkiye geneli hava durumu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Önceki gün yapılan açıklamalar sonrası bazı illerimizde kuvvetli ağış başlarken bugün yapılan açıklamada gece yarısından sonra sıcaklıkların ciddi oranda düşeceğine yer verildi. 

SICAKLIKLAR 10-15 DERECE DÜŞECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada hava sıcaklıklarının bu gece 10 ila 15 arasında düşmesi bekleniyor. MGM tarafından yapılan değerlendirmede, "Bu gece saatlerinden sonra Çanakkale il geneli ile Balıkesir'in batı kıyı ve Edirne’nin güney ilçelerinde görülecek olan sağanak yağışların, kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Yarın ise bölgenin büyük bölümünde kar bekleniyor." ifadelerine ye rverildi.

Sıcaklıklar bu gece 10 derece birden düşecek ve ülke genelinde soğuk hava 3 gün etkisini sürdürecek. 

Çanakkale Çevreleri ile Balıkesir’in Batı, Edirne'nin Güney İlçeleri

Çanakkale il geneli ile Balıkesir’in batı kıyısı, Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç ve Edirne'nin güneyindeki Meriç, Uzunköprü, İpsala, Enez, Keşan ilçelerinde görülecek olan sağanak yağışların bugün kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Muğla ile Antalya'nın Batı İlçeleri

Muğla il geneli ile Antalya'nın batı kıyı ilçelerinde Kaş,- Finike, Demre, Kumluca- görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Perşembe günü sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli  olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, kıyıya yakın kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Antalya'nın Doğu İlçeleri

Antalya’nın doğu ilçelerinde -Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradi, Akseki, Gündoğmuş- görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Perşembe gece saatlerine kadar 48 saatlik periyotta metrekareye 100-200 kg/m2 kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olarak gerçekleşmesi beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, kıyıya yakın kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İstanbul

İstanbul hava durumu şu şekilde;

Ankara Hava durumu

5 ŞUBAT 2020 HAVA DURUMU

SAAT 06.00 İLA 12.00 ARASI HAVA DURUMU

SAAT 12.00 İLA 18.00 ARASI HAVA DURUMU

18.00 İLA 00.00 ARASI HAVA DURUMU

6 ŞUBAT HAVA DURUMU 00.00 İLA 06.00 ARASI HAVA DURUMU

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU