Son Dakika: İstanbul için Sarı Alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan duyuruda İstanbul için sarı alarm verildi.

Son Dakika: İstanbul için Sarı Alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan duyuruda İstanbul için sarı alarm verildiği, hava durumunun potansiyel tehlike manasına geldiği bildirildi. Akşam saatlerinde mega şehirde kar ve buzlanma tehlikesi artacak. Vatandaşların buna göre oluşabilecek trafik sorunları ve diğer sorunları göz önüne alarak dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısında, akşam saatlerinde İstanbul il genelinde yağmur şeklinde başlayacak yağışın ,bir süre sonra karla karışık yağmur ve kara dönüşeceği ,gece boyunca da etkili olacağı bildiriliirken, yarın sabah saatlerinde kar yağışının hafta sonunda etkili olacağı kaydedildi.

Açıklamada, "Bu akşam saatlerinde İstanbul il genelinde yağmur şeklinde başlayacak olan yağışın, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve zamanla kar yağışına dönerek gece boyunca etkili olacağı ve güney sahillerinde 2-5 cm, kuzey ve iç kesimlerinde 5 ila 9 cm yerde örtü yapacağı tahmin ediliyor.Yarın sabah saatlerinde Avrupa Yakası'nda, öğleden sonra ise Anadolu Yakası'nda etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli kar yağışı ile hafta sonunda etkili olacak olan soğuk havanın, Pazartesi sabah saatlerine kadar başta buzlanma ve don olayının sebep olacağı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.