Okul Tatili Uzayabilir Kar Yağışı İle İlgili Flaş Açıklama

Yurdu etkisi altına almaya başlayan kar yağışı ile ilgili önemli açıklama geldi. Yağışların tipiye dönebileceği hatta okulların tatilinin uzayabileceği belirtildi.

Okul Tatili Uzayabilir Kar Yağışı İle İlgili Flaş Açıklama

Kurak bir kış dönemi geçiren Türkiye’de kar yağışı ile ilgili haberler peş peşe gelmeye başladı. Uzmanlar kritik kar yağışları hakkında dikkatli olunması gerektiğini belirtirken özellikle İstanbul’da okulların sömestr tatillerinin uzayabileceğini de ifade ettiler.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, özellikle İstanbulluları Pazar günü evde kalmaları yönünde uyardı. Şen açıklamasında, "İstanbul bugün cuma yağmurlu... Akşam yağış yok. Öğlen saatlerinde yüksekler kky'lu. Sıcaklık 8 C. Pazar evinizde oturun kar var. Pazartesi salı hatta çarşamba da var. Sömestre tatiline pazartesiyi de katsak iyi olur" ifadelerini kullandı.

Tatil Uzayabilir

Konu ile ilgili bir uyarı da NTV Meteoroloji Danışmanı Dilek Çalışkan’dan geldi.

Ülkenin hemen hemen 4'te 3'ünü kaplayacak beyaz örtünün Ege'ye de geleceğini belirten Çalışkan, ''Pazar günü İzmir, Manisa, Isparta'ya da kar yağacak. Bu yağışlar Antalya'ya kadar inecek'' dedi ve Ankara'nın da pazar günü yoğun kar alacağını açıkladı.

İstanbul’da kar yağışı hakkında da açıklamalarda bulunan Çalışkan, Cumartesi gece saatlerinden itibaren İstanbul'un genelinde etkili olacak kar yağışının, pazar ve pazartesi günü süreceğini belirterek, ''Salı günü de devam edebilir. Bu sebeple okul tatili uzayabilir'' diyerek uyarıda bulundu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /