Meteorolojiden İstanbul Dahil Pek Çok İl İçin Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmini paylaştı. Yurt geneli hava sıcaklıklarının düşmesi ile beraber sonbahar etkisinin iyiden iyiye hissedilmesi beklenirken, bugün için yeni bir uyarı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalara baktığımızda Giresun, Ordu, Tokat, Kastamonu’nun kıyı içleri ile Ankara’nın Güney, Isparta ve Sivas’ın Kuzey, Afyonkarahisar’ın Doğu kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. İstanbul’da da sağanak yağış görülecek.

Meteorolojiden İstanbul Dahil Pek Çok İl İçin Uyarı

Türkiye'nin Kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu Bölgesi’nde Kayseri ve Sivas hariç olmak üzere Batı Karadeniz, batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Afyonkarahisar, Adana, Denizli ve Mersin çevreleri ile Hatay’ın kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı ve açık geçmesi bekleniyor. Yağışları bu sabah saatlerinde Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli geçmesi bekleniyor.

Hava Sıcaklıkları

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar

Genel itibarıyla kuzey ve kuzeybatı, yurdun Güney ve Doğu kesimlerinde güneyli yönlerden orta kuvvette olmak üzere Marmara ile kıyı Ege’de Kuzey yönlerinden 40 ile 70 kilometre/saat kuvvet ile rüzgarın esmesi bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların; bu sabah saatlerinde orada ve Giresun çevrelerinde yerel bir şekilde kuvvetli esmesi beklendiği için sel, su baskınları, heyelan, yıldırım ile yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi çeşitli olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.


Kuvvetli Rüzgar Esecek

Rüzgarın; Marmara ile kıyı Ege’de Kuzey yönlerden kuvvetli yani 40 ile 70 km/saat kuvvetinde esmesi beklendiği sebebiyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile uğraşıcımda çeşitli aksamaların meydana gelmesi gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekir.