Meteorolojiden 18 İle Sarı ve Turuncu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre 18 kenti fırtına, sağanak ve kar yağışlarına karşı ‘sarı’ ve 'turuncu' kod ile uyardı. Türkiye yeni haftaya karlı ve yağışlı havayla giriş yapıyor. Yeni haftada kış artık kendini iyiden iyi hissettirmeye başlayacak. Pek çok ilde sağanak, fırtına ile kar görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yılın son haftasının ilk günü açısından 18 kenti sarı ve turuncu kod ile uyardı.

Meteorolojiden 18 İle Sarı ve Turuncu Uyarı

Meteorolojiden 18 Kente Önemli Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haritasına baktığımızda Adana, Kahramanmaraş, Karaman, Mersin ve Antalya ile Osmaniye'de şiddetli Rüzgar bekleniyor. Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Malatya, Şanlıurfa ve Hatay'da ise kuvvetli yağış görüleceği tahmin ediliyor. Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis turuncu kod ile hava durumu tehlikeli şekilde uyarıldı. Diğer taraftan Batı Karadeniz'e baktığımızda Zonguldak, Kastamonu, Karabük, Düzce, Bolu, Bartın'da ise yoğun kar yağışı olması bekleniyor.

Ani Sel ve Çatı Uçmalarına Karşı Uyarıldı

Yetkili isimler, kuvvetli rüzgar ile yağışın sebep olabileceği ağaç, direk devrilmesi ile çatı uçması, su baskını, heyelan, dolu yağışı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması hususunda uyardı.


Turuncu Uyarı

Hava durumu tehlikede: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmüyor. Hasar ile kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok dikkatli olunmalı ve güncel meteorolojik şartlar ile tahminler kesinlikle tahmin edilmelidir.

Sarı Uyarı

Hava durumu potansiyeli tehlikededir. Bu nedenle tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla beraber meteoroloji koşullardan etkilenebilecek çalışmalar hususunda kesinlikle dikkatli olunmalı ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından aktarılacak bilgilere kulak verilmelidir.