Meteoroloji, Yeni Hafta İçin Uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hafta ile alakalı hava tahmini raporunu yayınladı. Meteorolojiden yapılan son dakika açıklamasına göre Ege’de ve Marmara’da yaşayan vatandaşlar için fırtına uyarısında bulundu.

Meteoroloji, Yeni Hafta İçin Uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika değerlendirmelerine göre Türkiye genelinin çok bulutlu, parçalı bulutlu, Marmara’nın doğusu, Akdeniz, Karadeniz, iç Anadolu, Doğu Karadeniz, Bingül hariç olmak üzere Kırklareli, Çanakkale'nin iç kesimleri Balıkesir, Kütahya, Siirt, Mardin, Gaziantep ile Kilis çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı şeklinde geçmesi tahmin ediliyor.


Hava sıcaklıklarında ise çok önemli bir değişiklik olmayacağı ve genel itibariyle mevsim normalleri civarında, İç Ege bölümünde mevsim normalleri altında, Güneydoğu kesimlerinde ise yer yer mevsim normalleri üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor.

Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda ‘Özellikle de rüzgarın Marmara ile Ege’de çok kuvvetli, bazı zamanlarda kısa süreli fırtına ile 40 ile 70 km/saat biçiminde esmesi beklendiği sebebiyle ulaşımda çeşitli aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.’ Şeklinde uyarılarda bulundu.