Meteoroloji Tarih Verdi : 5 Gün Sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Meteoroloji tarafından paylaşılan haritalarda ise önümüzdeki haftanın başından itibaren kar yağışının başlaması bekleniyor.com beklenen kar yağışının tam 5 gün devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Tarih Verdi : 5 Gün Sürecek

Yayınlanan hava durumu raporuna baktığımızda önümüzdeki 5 gün süresince bazı bölgelerde sis ile Yağmur bekleniyor. Yüksek kesimlere baktığımızda ise karla karışık yağmur ve kar yağışını meydana gelmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika değerlendirmelerine göre ülke genelinde yağış beklenmiyor. Türkiye'nin Kuzeydoğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu ve parçalı bulutlu, diğer yerlerin ise açık ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve Gece saatlerinde Marmara ile iç kesimlerde yer yer pus ve Sis bekleniyor.

Kar Yağışı 

Hava sıcaklıklarında önemli değişiklik beklenmezken Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise hafta başından itibaren kar yağışlarının görülmesi bekleniyor.

Rüzgar

Rüzgarın ise genel itibariyle Karadeniz Bölgesi'nin kıyıları ile Marmara Bölgesi'nin kıyılarında Güney yönlerinden hafif, bazen orta kuvveti esmesi bekleniyor. Meteoroloji tarafından paylaşılan 3 Kasım ile 9 kasım arası hava tahmini raporu ilan edildi. Buna göre Doğu Anadolu Bölgesi'nde 5 Kasım cumartesi günü kar yağışının başlaması bekleniyor.