Meteoroloji Saat Verdi ve Uyardı: Kuvvetli Kar ve Yağmur (Ankara, İstanbul, Adana, Mersin Antalya Hava Durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika duyuru yapıldı. genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Artvin'in iç kesimleri hariç Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu ile Erzurum, Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ülkemizin kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Antalya il geneli ile Osmani

Meteoroloji Saat Verdi ve Uyardı: Kuvvetli Kar ve Yağmur (Ankara, İstanbul, Adana, Mersin Antalya Hava Durumu)

Meteoroloji kar ve yağmur için saat verdi ve uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından art arda açıklamalar geldi. MGM resmi internet sayfasından yayımlanan duyuruda  , Türkiye genelinde birçok şehirde kar beklendiği , bazı şehirlerde ise kuvvetli yağmur beklendiği bildirildi.

Doğu Akdeniz'in İç Kesimleri

İç Anadolu'yu Doğu Akdeniz'e bağlayan karayollarında (başta Ulukışla ile Pozantı arasındaki karayolu ve geçitler olmak üzere) ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin rakımı 1000 metre üzerindeki yerlerde bu gece saatlerinden itibaren yarın gece saatlerine kadar yoğun (20 cm üzeri) kar yağışı beklendiğinden ulaşımda aksamalar ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Adana ve Mersin'de Çok Kuvvetli Sağanak Yağış

Adana ve Mersin'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Pazartesi gece saatlerine kadar çok kuvvetli yer yer şiddetli  olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Antalya'daki Kuvvetli Sağanak Yağış

Antalya'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren yarın (Pazartesi) akşam saatlerine kadar il genelinde kuvvetli , il merkezinde ise çok kuvvetli yer yer şiddetli  olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

30 ARALIK 2019 HAVA DURUMU

12,00 ila 18,00 arası hava durumu

18,00 ila 00,00 arası hava durumu

31 ARALIK 2019 HAVA DURUMU 00,00 İLA 06,00 ARASI HAVA DURUMU

YOĞUN KAR YAĞIŞI

Beklenen kar yağışlarının; Konya ve Karaman çevrelerinde kuvvetli (10-20 cm), yükseklerinde yoğun (20-40 cm), Niğde ve Kayseri'nin güneyi ile Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin rakımı 1000 metre üzerindeki yerlerinde yoğun (20 cm. üzeri) olacağı tahmin edildiğinden, başta İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan karayolları ve geçitler (Alacabel Geçidi, Sertavul Geçidi, Ulukışla ve Pozantı arasındaki karayolları ve geçitler) olmak üzere ulaşımda aksamalar ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

Yağışların Antalya il geneli, Isparta ve Burdur'un doğusu, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2), Antalya il merkezi, Mersin ve Adana çevrelerinde ise çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden, meydana gelmesi muhtemel sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İŞTE HAVA DURUMU

MARMARA HAVA DURUMU 

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Edirne ve Kırklareli'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına yer yer kuvvetli fırtına (70-100 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

EDİRNE  HAVA DURUMU  5°C

Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu

İSTANBUL HAVA DURUMU  10°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

KIRKLARELİ  HAVA DURUMU  4°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu

KOCAELİ  HAVA DURUMU 11°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

EGE HAVA DURUMU 

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına yer yer kuvvetli fırtına (70-100 Km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR  HAVA DURUMU  1°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

DENİZLİ  HAVA DURUMU  7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

İZMİR  HAVA DURUMU  9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

MANİSA  HAVA DURUMU  7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

AKDENİZ HAVA DURUMU 

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Antalya, Osmaniye, Kahramanmaraş çevreleri ile Burdur ve Isparta'nın doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) Antalya il merkezi ile Mersin ve Adana çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Akdeniz'in 1000 metre üzeri rakımlı yerlerinde yoğun kar 820 cm. üzeri) yağışı bekleniyor.

ADANA  HAVA DURUMU  11°C

Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli yer yer çok kuvvetli ve şiddetli, 1000 metre üzeri rakımlı yerlerde yoğun kar (20 cm.üzeri) şeklinde olması bekleniyor.

ANTALYA  HAVA DURUMU , 14°C

Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren kuvvetli, il merkezinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli, doğusunun 1000 metre üzeri rakımlı yerlerinde yoğun kar (20 cm.üzeri) şeklinde olması bekleniyor.

HATAY  HAVA DURUMU  10°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

ISPARTA  HAVA DURUMU  4°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

İÇ ANADOLU HAVA DURUMU 

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Konya, Karaman çevreleri ile Niğde ve Kayseri'nin güney kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ANKARA  HAVA DURUMU  4°C

Çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ESKİŞEHİR  HAVA DURUMU  3°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KONYA  HAVA DURUMU  3°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların özellikle güney ve yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

SİVAS  HAVA DURUMU  3°C

Çok bulutlu aralıklı kar yağışlı

BATI KARADENİZ HAVA DURUMU 

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU  HAVA DURUMU  6°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DÜZCE  HAVA DURUMU  9°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

KASTAMONU  HAVA DURUMU  5°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK  HAVA DURUMU 10°C

Çok bulutlu akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ HAVA DURUMU 

Çok bulutlu, Artvin'in iç kesimleri dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

AMASYA  HAVA DURUMU  8°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN  HAVA DURUMU  11°C

Çok bulutlu aralıklı yağmurlu

TOKAT  HAVA DURUMU  8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TRABZON  HAVA DURUMU  13°C

Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde hafif yağmurlu

DOĞU ANADOLU HAVA DURUMU 

Çok bulutlu, batısı ile Erzurum, Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM  HAVA DURUMU  2°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KARS  HAVA DURUMU  2°C

Çok bulutlu

MALATYA  HAVA DURUMU  5°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı

VAN ° HAVA DURUMU  4°C

Çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU HAVA DURUMU 

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, kuzey kesimlerinin yükseklerinin zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATMAN ° HAVA DURUMU  11°C

Çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DİYARBAKIR HAVA DURUMU  11°C

Çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GAZİANTEP  HAVA DURUMU  9°C

Çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ŞANLIURFA HAVA DURUMU  11°C

Çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

31 ARALIK HARİTALI HAVA DURUMU

1 OCAK 2020 HAVA DURUMU