Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Son Dakika Uyarısı! Gece Yarısı Başlıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, çok kuvvetli sağanak ve yoğun kar yağışının yanı sıra fırtına uyarıları art arda geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Son Dakika Uyarısı! Gece Yarısı Başlıyor

MGM tarafından gerçekleştirilen açıklamalara göre, Adana, Mersin ve Antalya'da gece yarısından itibaren sağanak beklendiği, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklenen yağışların yarın akşama kadar sürebileceği belirtildi.

Muhtemel sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar olabileceğini belirten MGM uyarısında vatandaşların oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi. Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile yükseklerinde de bu gece saatlerinden itibaren yoğun kar beklendiği belirtilirken, İç Anadolu'yu Doğu Akdeniz bölgesine bağlayan yolların kar yağışından etkilenebileceği belirtiliyor. Denizlerde de fırtına öngörülüyor.

Özellikle Batı Karadeniz, Marmara ve Batı Akdeniz'de fırtınanın etkili olacağı tahmin edilirken, yarın sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in batısı ile Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden esen rüzgarın etkisini arttırması bekleniyor.