Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 16 İl için Sarı Kodlu Uyarı Geldi! Yarın Saat 10.00'da Başlıyor

Erzurum, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Muş, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş illeri için hava durumu uyarıları art arda geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 16 İl için Sarı Kodlu Uyarı Geldi! Yarın Saat 10.00'da Başlıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu bölgesindeki 16 il için potansiyel tehlike anlamını taşıyan sarı kodlu uyarı yayımladı. İlgili uyarıda vatandaşların meydana gelebilecek kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

MGM'den yapılan açıklamada; Erzurum, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Muş, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinde şiddetli rüzgar beklendiği, rüzgarın 28 Temmuz saat 10.00 ile 18.00 arasında ektili olacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, "Rüzgarın; Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Erzurum, Muş ve Bitlis çevrelerinde güneybatıdan yerel olarak kuvvetli (40-60km/sa) ve kısa süreli olarak fırtına (60-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri görüldü.