Meteoroloji'den Uyarı: Ülke Geneline Yağış Geliyor-İşte Hava Durumu

Ülke genelinde hava durumu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Cumartesi ve Pazar günü ülke genelinde yağmur beklendiği, fırtına ve yıldırım uyarılarına yer verildi. İşte hava durumu.

Meteoroloji'den Uyarı: Ülke Geneline Yağış Geliyor-İşte Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 'nden yapılan son dakika açıklamasında hava sıcaklıklarına yer verildi.

MGM 'den yapılan açıklamada, ülke genelinde yarından itibaren  havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, Kıyı Ege ve Antalya dışında kalan tüm bölgelerde yağış olacağına yer verildi.

Ülke genelindeki hava durumu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında yağışların Hatay çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya çevrelerinde gök gürültülü sağanak şeklinde olacağına yer verildi.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Yapılan açıklamanın devamında ise İç Anadolu, Batı ve Doğu Karadeniz Bölgesinin iç kesimleri, Doğu Anadolu 'nun kuzey ve doğusu ile Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğine yer verildi.

ADANA 'DA YAĞMUR

Açıklamanın sonunda ise Adana il merkezi ve doğu bölgelerinde akşama doğru gök gürültülü sağanak yağış beklendiğine yer verildi. 

SEL RÜSGAR VE YILDIRIM UYARISI 

Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, yerel olarak dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

HAVA NE ZAMAN AÇACAK?

Sıcaklıklar Pazartesi gününden itibaren ülkeye gelmeye başlayacak. Salı günü ülke genelinde güneşli hava bekleniyor.

ÜLKE GENELİ HARİTALI HAVA DURUMU

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA