Meteoroloji Açıkladı: O İllere Kar Geliyor-İşte Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında Türkiye geneline kar yağışının etkili olacağına yer verildi. İşte MGM 'den yapılan son uyarı ve Türkiye geneli hava durumu tahmini.

Meteoroloji Açıkladı: O İllere Kar Geliyor-İşte Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 'nden bir son dakika açıklaması geldi.

Meteoroloji resmi sayfası üzerinden yayımlanan son dakikaduyurusunda ülkenin yarısından fazlasında, yarın kar yağışı beklendiğine yer verildi. Uyarı ile birlikte 5 günlük hava durumu tahmini de kamuoyu ile paylaşıldı. 

UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava duurmu ile ilgili yapılan uyarı açıklamasında şu ifadleere yer verildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; 26.02.2019 Salı günü öğle saatlerinden itibaren etkisini arttıracak kar yağışlarının; Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı’nın güney ilçeleri, Şırnak’ın doğu ilçeleri ile Van’ın güney ilçelerinde yer yer yoğun (20-40 cm) olması bekleniyor. 

Çarşamba günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

ANKARA'DA KAR

Kar yağışı yurdu sarıyor! Son dakika hava durumu tahmin haritalarına göre Meteoroloji uyardı, yarın yurdun kıyı kesimlerinde yağmur gözlenecek. İstanbul’da hava 6 derece dolaylarında ve yağmurlu olacak, Ankara’da ise en yüksek 3 derece olarak ölçülecek ve kar yağışı bekleniyor.

GENEL DEĞERLENDİRME

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirme şu şekilde;

Marmara’nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Denizli, Afyon, Isparta ve Eskişehir’in güney ilçeleri aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların öğle saatlerinden sonra Bingöl, Bitlis, Muş ve Hakkari çevreleri ile Ağrı’nın güney ilçeleri, Şırnak’ın doğu ilçeleri ve Van’ın güney ilçelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı, iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

26 ŞUBAT SALI TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

27 ŞUBAT ÇARŞAMBA TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

28 ŞUBAT PERŞEMBE TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

1 MART CUMA TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

2 MART CUMARTESİ TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA