Meteoroloji açıkladı: Bayramda Bu Şehirlere Yağmur Geliyor (Kurban Bayramı Hava Durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada birçok şehirde bayramda yağmur görüleceğine yer verilirken ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceğine yer verildi. Peki hangi şehirlerde yağmur var? Kurban Bayramı'nda hava durumu nasıl?

Meteoroloji açıkladı: Bayramda Bu Şehirlere Yağmur Geliyor (Kurban Bayramı Hava Durumu)

Kurban Bayrmaı hava durumu açıklandı. Bu şehirlere yağmur geliyor.

2020 yılı Kurban Bayramı 31 Temmuz 2020 günü başlıyor. Kurban Bayramı için geri sayımda son saatlere girilirken vatandaşlar , Bayramda havanın nasıl olacağını araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda bayramda hava durumunun detaylarına yer verdik.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Kurban Bayramı 'nda birçok şehirde yağışlı havanın etkili olacağına yer verildi. 

MGM 'den yapılan açıklamada bayramda hava durumu şu şekilde verildi:

Kurban bayramı tatili süresince ülkemizde yağışların genellikle kuzeydoğu kesimlerde görüleceği, hava sıcaklıklarının genel olarak mevsim normalleri civarında, güney ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

AREFE GÜNÜ HAVA DURUMU 30 TEMMUZ

Arefe günü (30.07.2020 Perşembe): Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının yerel olarak sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BAYRAMIN İLK GÜNÜ HAVA DURUMU 31 TEMMUZ

Bayramın 1. Günü (31.07.2020 Cuma): Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜ HAVA DURUUMU 1 AĞUSTOS 2020

Bayramın 2. Günü (01.08.2020 Cumartesi): Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Sakarya, Edirne ve Kırklareli çevrelerinin yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon’un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BAYRAMIN ÜÇ VE DÖRDÜNCÜ GÜNÜ HAVA DURUMU 2 AĞUSTOS

Bayramın 3. ve 4. Günleri (02.08.2020 Pazar ve 03.08.2020 Pazartesi): Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı çok bulutlu, Akdeniz Bölgesinin iç kesimleri, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz ile Kars, Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA İSTANBUL VE İZMİR'DE BAYRAMDA HAVA DURUMU

Kurban bayramı tatilinde Ankara, İstanbul ve İzmir’de yağış beklenmiyor.

Ankara’da hava sıcaklığının 31-33 C derece civarında olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul’da hava sıcaklığının 31-32 C derece civarında olacağı, bayramın 3. ve 4. günleri biraz düşerek 29-30 C derece civarına ineceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette esmesi beklenen rüzgarın, bayramın 3. ve 4. günü etkisini arttırarak kuvvetlice (30-40 km/saat, hamlesi 50-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İzmir’de hava sıcaklığının 37-38 C derece civarında olacağı, bayramın 4. günü biraz düşerek 34 C derece civarına ineceği tahmin ediliyor.

GÜN GÜN HAVA DURUMU

30 TEMMUZ 2020 HAVA DURUMU

31 TEMMUZ 2020 HAVA DURUMU

1 AĞUSTOS HAVA DURUMU

2 AĞUSTOS HAVA DURUMU

3 AĞUSTOS HAVA DURUMU