Kuvvetli Sağanak Yağış ve Fırtına İçin Gün Verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan haritalı hava tahmin raporu ile uyarı mesajlarını daha yurt genelinde kuvvetli bir fırtına ile beraber sağanak yağışın beklendiği açıklandı. Özellikle de İstanbul çevresi için lodos uyarısı yapılırken, yurttaşlara da aynı şekilde uyarılarda bulunuldu. Sağanak yağış ne zaman sona erecek? İşte ayrıntılar...

Kuvvetli Sağanak Yağış ve Fırtına İçin Gün Verildi

Yapılan 5 günlük haritalı paylaşımda özellikle de pazar günü başta İstanbul olmak üzere pek çok ilde lodos ile beraber sağanak yağışın etkisini göstereceği uyarısı yapıldı.

Lodos’a Dikkat!

20 Kasım 2022 Pazar günü Marmara ile Kuzey Ege’de rüzgarın Güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli bir şekilde yani 40 ile 60 km/saat şiddetinde; Marmara’nın güneyi ile İzmir’in ve Manisa’nın kuzeyinde ise bazı zamanlarda çeşitli hamlelik kısa süreli fırtına biçiminde yani 60 ile 80 kilometre/saat şiddetinde esmesi bekleniyor. Soba ile doğalgaz kaynaklı bir şekilde bacak aracı zehirlenmeleri başta olmak üzere ulaşımda aksamalar ve ağaç ile direklerin devrilmesi ya da çatı uçması gibi çeşitli olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.


İzmir Çevresinde Rüzgar ve Fırtına Etkili Olacak


Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden İzmir’de bu geceden itibaren başlamak üzere kuvvetli rüzgar ile yer yer fırtınanın etkili olmasının beklendiği dile getirildiği nokta yapılan açıklamada çatı uçmaları ile ağaç ve direk devrilmesi ya da baca zehirlenmesine karşı dikkatli olunması uyarısı yapıldı.