Karadeniz'de Kar Yağışı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahtanın son gününün hava durumu raporunu paylaştı. Buna göre de o Karadeniz için kuvvetli yağış ile yüksek kesimler için kar yağışı beklendiği uyarısı yapıldı.  Türkiye soğuk hava dalgasının etkisi altına girmeye başladı. Artık kış kendini yavaş yavaş hissettirmeye başlarken kar ise doğudan yavaş yavaş giriş yapmaya başladı. Anadolu Ajansı tarafından aktarılan habere göre meteorolojiden Doğu Karadeniz için kuvvetli bir yağış ve kar yağışı uyarısında bulundu. 

Karadeniz'de Kar Yağışı

Doğu Karadeniz'de Kar Düşecek 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre yarın Doğu Karadeniz'de beklenen yağışların Trabzon, Artvin ve Giresun çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli yağmur ile sağanak; Rize İl geneli ile Giresun ve Artvin'in kıyı kesimlerinde ise yer yer şiddeti yağmur ve sağanak, bölgenin yüksek kesimlerinde ise kuvvetli ve karla karışık yağmur şeklinde yağış gelmesi tahmin ediliyor.


Sahil Kesimi İçin Fırtına Uyarısı Yapıldı 

Bölgenin sahil kesiminde rüzgarın Kuzeybatı yönünden kuvvetli, bazı zamanlarda ise kısa süreli fırtına biçiminde esmesi bekleniyor. Sel, su baskını ile ulaşımda çeşitli aksamalar ile yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli olunması gerekiyor.